Maku

Punajuuripasta

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Tässä on upeimman värisin pasta ikinä! Superhelppo pastakastike surautetaan sauvasekoittimella vaikka jo edellisenä päivänä. Pastakastikkeen makeat punajuuret ja suolainen vuohenjuusto ovat täydellinen pari.
KA
3.6
0
Julkaistu 3.11.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gtuorepastaa (taikinaa tai valmista tuorepastaspagettia)

Punajuuripesto

  • 3 kplpunajuurta (keskikokoista)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua (1/2 sitruunan mehu)
  • 1 dlparmesaanijuustoa
  • 1 dlauringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlvalkopippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Viimeistelyyn

  • 200 gvuohenmaitojuustoa (murennettuna)
  • 1/2 dltuoretta minttua (silputtuna)
Tulosta

Punajuuripasta – ohje:

  1. Aloita peston valmistuksesta. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä ja paloittele ne sauvasekoittimen kulhoon.
  2. Lisää loput peston ainekset ja soseuta pesto karkeaksi tahnaksi. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Peston voi tehdä pari tuntia etukäteen jääkaappiin, niin maut tasoittuvat.
  3. Valmista tuorepastataikinasta pastakoneen terällä ohutta spagettia tai käytä valmista tuorepastaa.
  4. Keitä pastaa 2–3 minuuttia al denteksi. Säästä tilkka keitinvettä.
  5. Kuumenna pannulla voi, lisää pesto ja anna sen lämmetä. Kaada pasta varovasti kastikkeen päälle pannulle ja sekoita.
  6. Annostele punajuuripasta lautasille. Viimeistele annokset vuohenjuustolla ja mintulla.
Kommentoi »