


Punajuuripasta
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Tässä on upeimman värisin pasta ikinä! Superhelppo pastakastike surautetaan sauvasekoittimella vaikka jo edellisenä päivänä. Pastakastikkeen makeat punajuuret ja suolainen vuohenjuusto ovat täydellinen pari.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
tuorepastaa (taikinaa tai valmista tuorepastaspagettia)
Punajuuripesto
3 kpl
punajuurta (keskikokoista)
1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
sitruunamehua (1/2 sitruunan mehu)
1 dl
parmesaanijuustoa
1 dl
auringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä)
1 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
valkopippuria
Paistamiseen
2 rkl
voita
Viimeistelyyn
200 g
vuohenmaitojuustoa (murennettuna)
1/2 dl
tuoretta minttua (silputtuna)
Punajuuripasta – ohje:
- Aloita peston valmistuksesta. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä ja paloittele ne sauvasekoittimen kulhoon.
- Lisää loput peston ainekset ja soseuta pesto karkeaksi tahnaksi. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Peston voi tehdä pari tuntia etukäteen jääkaappiin, niin maut tasoittuvat.
- Valmista tuorepastataikinasta pastakoneen terällä ohutta spagettia tai käytä valmista tuorepastaa.
- Keitä pastaa 2–3 minuuttia al denteksi. Säästä tilkka keitinvettä.
- Kuumenna pannulla voi, lisää pesto ja anna sen lämmetä. Kaada pasta varovasti kastikkeen päälle pannulle ja sekoita.
- Annostele punajuuripasta lautasille. Viimeistele annokset vuohenjuustolla ja mintulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat