Maku

Punajuurikakku

1 h 20 min
3.8
3

Punajuurikakku

Punajuurikakkua kannattaa tehdä uuden sadon punajuurista, jotka ovat raikkaanmakuisia ja meheviä. Tällä helpolla ohjeella syntyy upeanvärinen, neilikalta tuoksuva syyskakku.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 300 gpunajuurta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlneilikkaa
  • 1 dlrusinoita
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 4 kplmunaa

Lisäksi

  • Vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista syksyinen punajuurikakku näin:

Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Tarvitset 4 1/2 dl raastetta kakkuun.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rusinat, öljy, munat ja punajuuriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä enää vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (2,5 l).

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 t. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Anna punajuurikakun vetäytyä mieluiten päivä tai kaksi ennen tarjoamista, jotta maut tasoittuvat.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä