Maku

Punajuurikakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Punajuurikakkua kannattaa tehdä uuden sadon punajuurista, jotka ovat raikkaanmakuisia ja meheviä. Tällä helpolla ohjeella syntyy upeanvärinen, neilikalta tuoksuva syyskakku.
3.6
3
Julkaistu: 2.9.2014


Ainekset (15 palaa)

  • 300 gpunajuurta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlneilikkaa
  • 1 dlrusinoita
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 4 kplmunaa

Lisäksi

  • Vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja
Tulosta

Valmista syksyinen punajuurikakku näin:

Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Tarvitset 4 1/2 dl raastetta kakkuun.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rusinat, öljy, munat ja punajuuriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä enää vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (2,5 l).

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 t. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Anna punajuurikakun vetäytyä mieluiten päivä tai kaksi ennen tarjoamista, jotta maut tasoittuvat.

3 kommenttia