Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuurikakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Punajuurikakkua kannattaa tehdä uuden sadon punajuurista, jotka ovat raikkaanmakuisia ja meheviä. Tällä helpolla ohjeella syntyy upeanvärinen, neilikalta tuoksuva syyskakku.

2.9.2014
Reseptin ainekset
15 palaa
300 g
punajuurta
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 1/2 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
neilikkaa
1 dl
rusinoita
2 dl
rypsiöljyä
4 kpl
munaa
Lisäksi
Vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

Punajuurikakku – ohje:

Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Tarvitset 4 1/2 dl raastetta kakkuun.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rusinat, öljy, munat ja punajuuriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä enää vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (2,5 l).

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 t. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Anna punajuurikakun vetäytyä mieluiten päivä tai kaksi ennen tarjoamista, jotta maut tasoittuvat.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt