


Täydellinen punajuuri-vuohenjuustorisotto – pehmeä vuohenjuusto tuo erityisen kermaisen rakenteen
35 min
Täyteläinen punajuuririsotto hurmaa pehmeydellään ja juurevalla maullaan. Kauniin väristä risottoa ei voi olla ihastelematta!
Reseptin ainekset
4 annosta
2–3 (250 g)
punajuurta
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
9–10 dl
vettä
4 dl
risottoriisiä
½ dl
sitruunanmehua
2 rkl
kasvisfondia
1 rs (150 g)
vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
1 dl
parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
timjamia hienonnettuna
Punajuuri-vuohenjuustorisotto – ohje:
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota raastetta ja sipuleita oliiviöljyssä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia, jotta punajuuri kypsyy. Kuumenna vesi kattilassa tai vedenkeittimessä.
- Lisää riisi raasteseokseen ja sekoittele hetki. Lisää sitruunanmehu, kasvisfondi ja kuumaa vettä 1–2 desiä kerrallaan risottoon. Sekoita.
- Jatka veden lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Sekoita risottoa välillä voimakkaasti, jotta tärkkelys irtoaa riisistä ja risoton rakenteesta tulee kermaisen pehmeä.
- Lisää lopuksi tuorejuusto, parmesaani, suola ja pippuri. Viimeistele timjamilla.
Vinkki!
Korvaa halutessasi vuohenmaitotuorejuusto muulla tuorejuustolla tai sinihomejuustolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat