Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täydellinen punajuuri-vuohenjuustorisotto – pehmeä vuohenjuusto tuo erityisen kermaisen rakenteen

35 min

Täyteläinen punajuuririsotto hurmaa pehmeydellään ja juurevalla maullaan. Kauniin väristä risottoa ei voi olla ihastelematta!

11.10.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
2–3 (250 g)
punajuurta
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
9–10 dl
vettä
4 dl
risottoriisiä
½ dl
sitruunanmehua
2 rkl
kasvisfondia
1 rs (150 g)
vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
1 dl
parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
timjamia hienonnettuna

Punajuuri-vuohenjuustorisotto – ohje:

  1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota raastetta ja sipuleita oliiviöljyssä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia, jotta punajuuri kypsyy. Kuumenna vesi kattilassa tai vedenkeittimessä.
  3. Lisää riisi raasteseokseen ja sekoittele hetki. Lisää sitruunanmehu, kasvisfondi ja kuumaa vettä 1–2 desiä kerrallaan risottoon. Sekoita.
  4. Jatka veden lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää.
  5. Sekoita risottoa välillä voimakkaasti, jotta tärkkelys irtoaa riisistä ja risoton rakenteesta tulee kermaisen pehmeä.
  6. Lisää lopuksi tuorejuusto, parmesaani, suola ja pippuri. Viimeistele timjamilla.

Vinkki!

Korvaa halutessasi vuohenmaitotuorejuusto muulla tuorejuustolla tai sinihomejuustolla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt