Maku

Punajuuri-kinkkuvuoka

1 h 50 min
4
0

Punajuuri-kinkkuvuoka

MU
0
4
Punajuuri-kinkkuvuoka valmistuu joulukinkusta. Herkullinen vuokaruoka on omiaan joulun jälkeen. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gpunajuurta
  • 2 kplomenaa (kirpeää)
  • 1 kplsipulia
  • 600 gkinkkua (esim. joulukinkkua)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 5 dlvettä
  • 1 dlohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 1 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Punajuuri-kinkkuvuoka valmistuu näin:

Kuori punajuuret, omenat ja sipuli. Leikkaa ne monitoimikoneella suikaleiksi tai karkeaksi raasteeksi.

Suikaloi kinkku terävällä veitsellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuullota valkosipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia välillä käännellen. Lisää kinkku ja jatka paistamista 5 minuuttia.

Mausta seos, kaada joukkoon vesi ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kasvis-kinkkuseosta kannen alla noin 30 minuuttia.

Liuota joukkoon tuorejuusto.

Kumoa seos voideltuun, laakeaan, noin 2 litran vetoiseen vuokaan.

Tasoita punajuuri-kinkkuvuoan pinta ja ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä punajuuri-kinkkuvuokaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä