Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuri-kinkkuvuoka

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Punajuuri-kinkkuvuoka valmistuu joulukinkusta. Herkullinen vuokaruoka on omiaan joulun jälkeen. Suosittelemme!

10.12.2012
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
punajuurta
2
omenaa (kirpeää)
1
sipuli
600 g
kinkkua (esim. joulukinkkua)
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
5 dl
vettä
1 dl
ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
125 g
tuorejuustoa (piparjuuri)
1 rkl
korppujauhoja

Punajuuri-kinkkuvuoka – ohje:

  1. Kuori punajuuret, omenat ja sipuli. Leikkaa ne monitoimikoneella suikaleiksi tai karkeaksi raasteeksi.
  2. Suikaloi kinkku terävällä veitsellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota valkosipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia välillä käännellen. Lisää kinkku ja jatka paistamista 5 minuuttia.
  4. Mausta seos, kaada joukkoon vesi ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kasvis-kinkkuseosta kannen alla noin 30 minuuttia.
  5. Liuota joukkoon tuorejuusto.
  6. Kumoa seos voideltuun, laakeaan, noin 2 litran vetoiseen vuokaan.
  7. Tasoita punajuuri-kinkkuvuoan pinta ja ripottele päälle korppujauhoja.
  8. Kypsennä punajuuri-kinkkuvuokaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti.

Vinkki!

Ota talteen myös suosittu perinteinen kinkkukiusauksen ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt