


Punajuuri-kinkkuvuoka
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Punajuuri-kinkkuvuoka valmistuu joulukinkusta. Herkullinen vuokaruoka on omiaan joulun jälkeen. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
punajuurta
2
omenaa (kirpeää)
1
sipuli
600 g
kinkkua (esim. joulukinkkua)
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
5 dl
vettä
1 dl
ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
125 g
tuorejuustoa (piparjuuri)
1 rkl
korppujauhoja
Punajuuri-kinkkuvuoka – ohje:
- Kuori punajuuret, omenat ja sipuli. Leikkaa ne monitoimikoneella suikaleiksi tai karkeaksi raasteeksi.
- Suikaloi kinkku terävällä veitsellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota valkosipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia välillä käännellen. Lisää kinkku ja jatka paistamista 5 minuuttia.
- Mausta seos, kaada joukkoon vesi ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kasvis-kinkkuseosta kannen alla noin 30 minuuttia.
- Liuota joukkoon tuorejuusto.
- Kumoa seos voideltuun, laakeaan, noin 2 litran vetoiseen vuokaan.
- Tasoita punajuuri-kinkkuvuoan pinta ja ripottele päälle korppujauhoja.
- Kypsennä punajuuri-kinkkuvuokaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti.
Vinkki!
Ota talteen myös suosittu perinteinen kinkkukiusauksen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat