Punainen pesto – täyteläinen tahna kohottaa ruoan kuin ruoan uudelle tasolle
5 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
Punainen pesto saa herkullisen makunsa aurinkokuivatuista tomaateista. Pesto sopii niin pastan, lihan kuin kalankin kanssa. Kokeile myös leivän levitteenä!
LA
KA
GL
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 18.1.2021

Punainen pesto – täyteläinen tahna kohottaa ruoan kuin ruoan uudelle tasolle
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 prk (280 g)aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1valkosipulinkynsi
- 3 rklraastettua parmesaania
- 2 rklpinjansiemeniä
- 2 rklhienonnettua lehtipersiljaa
- kuivattua chiliä (muutama kierros myllystä)
- sormisuolaa (halutessasi)
- valkopippuria (muutama kierros myllystä)
- noin 2 rkloliiviöljyä
Punainen pesto valmistuu näin:
- Laita valutetut tomaatit kuoritun valkosipulin kanssa tehosekoittimeen.
- Lisää parmesaani, pinjansiemenet, persilja ja mausteet. Surauta tahnaksi.
- Lisää sen verran oliiviöljyä, että punainen pesto on hieman juoksevaa.