Punainen pesto – täyteläinen tahna kohottaa ruoan kuin ruoan uudelle tasolle
5 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
Punainen pesto saa herkullisen makunsa aurinkokuivatuista tomaateista. Pesto sopii niin pastan, lihan kuin kalankin kanssa. Kokeile myös leivän levitteenä!
LA
KA
GL
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.1.2021

Punainen pesto – täyteläinen tahna kohottaa ruoan kuin ruoan uudelle tasolle
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 prk (280 g)aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1valkosipulinkynsi
- 3 rklraastettua parmesaania
- 2 rklpinjansiemeniä
- 2 rklhienonnettua lehtipersiljaa
- kuivattua chiliä (muutama kierros myllystä)
- sormisuolaa (halutessasi)
- valkopippuria (muutama kierros myllystä)
- noin 2 rkloliiviöljyä
Punainen pesto valmistuu näin:
- Laita valutetut tomaatit kuoritun valkosipulin kanssa tehosekoittimeen.
- Lisää parmesaani, pinjansiemenet, persilja ja mausteet. Surauta tahnaksi.
- Lisää sen verran oliiviöljyä, että punainen pesto on hieman juoksevaa.

Sitruunainen pesto
Maku

Pakastettava yrttipesto
Maku

Rucolapesto
Maku

Lehtikaalipesto
Maku

Punajuuripesto
Maku

Valkoinen pestopasta on kolmen peen ylellinen arkiherkku – pähkinäpestoa, parmesaania ja pastaa samalla lautasella
Kotivinkki

Papu-pestopasta – genovalainen klassikko eli trofie al pesto
Maku

Uunipasta
Maku