Punaherukkapiirakka – herkku, jota rakastavat sekä juustokakun että marjapiirakan ystävät
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minPunaherukkapiirakka yhdistää trendikkäästi marjapiirakan ja juustokakun parhaat puolet. Kypsän ja jäähtyneen leivoksen päälle kumotaan punaisiksi kypsyneitä punaherukoita. Tarjoile punaposkinen piirakka kinuskikastikkeen kanssa.
KA
4.4
Kuvat
Julkaistu 27.8.2019

Punaherukkapiirakka – herkku, jota rakastavat sekä juustokakun että marjapiirakan ystävät
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 1 pkt (260 g)bastognekeksejä (esim. LU)
- 125 gvoita tai margariinia
Täyte
- 500 gmascarponejuustoa
- 2 dlfariinisokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 3munaa
Pinnalle
- 5 dlpunaherukoita
- 2 rkltomusokeria
Punaherukkapiirakka valmistuu näin:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää se keksijauhelmaan. Taputtele keksi-voiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen aineet tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
- Paista juustokakkupiirakkaa 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
- Puhdista punaherukat ja huuhtele tarvittaessa. Anna kuivahtaa. Levitä herukat kypsän piirakan päälle. Koristele punaherukkapiirakka halutessasi tomusokerilla.
Vinkki!
Vielä överimmän punaherukkapiirakan saat lorauttamalla kinuskikastiketta piirakan päälle juuri ennnen tarjoilua.

Punaherukkakakku – helppo vuokaherkku valloittaa Omar-sattumilla ja kinuskiraidoilla
Kotivinkki

Punaherukkatötteröt – kirpsakka vaahtojälkkäri saa kaverikseen marenkia ja valkosuklaata
Kotivinkki

Punaherukka-tuorejuustopiirakka
Maku

Halva-punaherukka-marenkikäärö
Maku

Punaherukkakeksit
Maku

Punaherukkaiset jogurtti-mascarponemaljat
Maku

Kerrosjuustokakku – komea juhlakakku valmistuu helpommin kuin uskotkaan
Maku

Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin
Maku