Maku

Punaherukkapiirakka – herkku, jota rakastavat sekä juustokakun että marjapiirakan ystävät

1 h 10 min
KA
4.5
0

Punaherukkapiirakka yhdistää trendikkäästi marjapiirakan ja juustokakun parhaat puolet. Kypsän ja jäähtyneen leivoksen päälle kumotaan punaisiksi kypsyneitä punaherukoita. Tarjoile punaposkinen piirakka kinuskikastikkeen kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 1 pkt (260 g)bastognekeksejä (esim. LU)
  • 125 gvoita tai margariinia

Täyte

  • 500 gmascarponejuustoa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3munaa

Pinnalle

  • 5 dlpunaherukoita
  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Punaherukkapiirakka valmistuu näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää se keksijauhelmaan. Taputtele keksi-voiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  3. Paista juustokakkupiirakkaa 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
  4. Puhdista punaherukat ja huuhtele tarvittaessa. Anna kuivahtaa. Levitä herukat kypsän piirakan päälle. Koristele punaherukkapiirakka halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!

Vielä överimmän punaherukkapiirakan saat lorauttamalla kinuskikastiketta piirakan päälle juuri ennnen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.5