


Punaherukkapiirakka – herkku, jota rakastavat sekä juustokakun että marjapiirakan ystävät
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Punaherukkapiirakka yhdistää trendikkäästi marjapiirakan ja juustokakun parhaat puolet. Kypsän ja jäähtyneen leivoksen päälle kumotaan punaisiksi kypsyneitä punaherukoita. Tarjoile punaposkinen piirakka kinuskikastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
1 pkt (260 g)
bastognekeksejä (esim. LU)
125 g
voita tai margariinia
Täyte
500 g
mascarponejuustoa
2 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
munaa
Pinnalle
5 dl
punaherukoita
2 rkl
tomusokeria
Punaherukkapiirakka – ohje:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää se keksijauhelmaan. Taputtele keksi-voiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen aineet tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
- Paista juustokakkupiirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
- Puhdista punaherukat ja huuhtele tarvittaessa. Anna kuivahtaa. Levitä herukat kypsän piirakan päälle. Koristele punaherukkapiirakka halutessasi tomusokerilla.
Vinkki!
Vielä överimmän punaherukkapiirakan saat lorauttamalla kinuskikastiketta piirakan päälle juuri ennnen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat