Maku

Punaherukka-tuorejuustopiirakka

1 h 10 min
4.5
2

Punaherukka-tuorejuustopiirakka

Teksti Kaarina Roininen
Kuvat Pekka Haraste
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 125 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlrasvatonta maitoa

Täyte

  • 2 kplvalkuaista
  • 1 dlsokeria
  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 5 dlpunaherukoita

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Vatkaa pohjan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun esimerkiksi irtoreunaiseen vuokaan tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 25–28 cm).

Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti vaikka haarukalla kevyesti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40–45 minuuttia.

Anna jäähtyä vuoassa, irrota sitten reunarengas punaherukka-tuorejuustopiirakan ympäriltä ja siirrä tarjoiluastiaan. Jos valmistit leivonnaisen piirakkavuoassa, tarjoa se vuoasta.

Koristele punaherukka-tuorejuustopiirakka tuoreilla viinimarjoilla ja viinimarjojen lehdillä.

•Käytä punaherukoiden asemesta vadelmia, karviaismarjoja, puolukoita tai pieniä happamia omenakuutioita.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä