


Punaherukkakakku – helppo vuokaherkku valloittaa Omar-sattumilla ja kinuskiraidoilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Punaherukkakakku valmistuu näppärästi vuoassa. Pienet Omat-sattumat ja pirtsakat punaherukat saavat nappaamaan toisenkin palan tätä mehevää jogurttikakkua.
Reseptin ainekset
12 palaa
Punaherukkakakku
5 dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
sokeria
1 tl
soodaa
2 tl
vaniljasokeria
15
Omar-karkkia
200 g
voita tai margariinia
2 dl
maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista)
2
kananmunaa
1 ½ dl
punaherukoita
Viimeistelyyn
½ dl
kinuskikastiketta
½ dl
tomusokeria
Punaherukkakakku valmistuu näin:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa karkit pieniksi paloiksi.
- Sulata toisessa kulhossa rasva ja sekoita jogurtti ja munat joukkoon.
- Yhdistä kuivat aineet kosteisiin. Sekoita taikinaan myös karkkipalat ja punaherukat.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (1,5 l).
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla.
- Sekoita kinuskikastike ja tomusokeri notkeaksi ja valuta raidoiksi jäähtyneen kakun pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat