Maku

Punaherukka-jogurttikakku

1 h
3.6
1

Punaherukka-jogurttikakku

Jogurttia sisältävässä kakussa on ihanan kirpeää punaherukkaa, jonka kirpeyttä tasapainottaa reilu määrä valkosuklaarouhetta taikinassa. Paista nopea kakku alkusyksyn parhaimmista marja-antimista!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 55 gvoita
  • 200 gjogurttia (esim. kreikkalaista)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 100 gvalkosuklaata (rouhittuna)
  • 2 dlpunaherukoita (jäisinä tai tuoreina)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN50 min

Ota munat ja jogurtti ajoissa huoneenlämpöön. 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.

Yhdistä kulhossa munat, jogurtti, sokeri ja hieman jäähtynyt voisula, sekoita tasaiseksi.

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Rouhi valkosuklaa karkeaksi.

Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin, sekoita nopeasti yhteen. Sekoituksen loppuvaiheilla lisää punaherukat.

Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kakun keskusta näyttää kypsältä.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat sen paloiksi ja tarjoilet. Viimeistele tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä