Kotivinkki

Punaherukkakakku – helppo vuokaherkku valloittaa Omar-sattumilla ja kinuskiraidoilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Punaherukkakakku valmistuu näppärästi vuoassa. Pienet Omat-sattumat ja pirtsakat punaherukat saavat nappaamaan toisenkin palan tätä mehevää jogurttikakkua.
KA
3.72
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 palaa)

Punaherukkakakku

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 ½ dlsokeria
  • 1 tlsoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 15Omar-karkkia
  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista)
  • 2kananmunaa
  • 1 ½ dlpunaherukoita

Viimeistelyyn

  • ½ dlkinuskikastiketta
  • ½ dltomusokeria
Tulosta

Punaherukkakakku valmistuu näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa karkit pieniksi paloiksi.
  2. Sulata toisessa kulhossa rasva ja sekoita jogurtti ja munat joukkoon.
  3. Yhdistä kuivat aineet kosteisiin. Sekoita taikinaan myös karkkipalat ja punaherukat.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (1,5 l).
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla.
  6. Sekoita kinuskikastike ja tomusokeri notkeaksi ja valuta raidoiksi jäähtyneen kakun pinnalle.

MITÄ PIDIT?
3.72