Maku

Pullataikina juurimenetelmällä

2 h 15 min
4.6
4

Pullataikina juurimenetelmällä

Pullataikina valmistuu nopsemmin juurimenetelmällä, sillä taikina kohotetaan vain kerran, pulliksi leivottuna.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 14 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 150 gvoita

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Valmista pullataikina juurimenetelmällä näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja noin 6 dl vehnäjauhoja. Sekoita vellimäiseksi taikinajuureksi.

Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen.

Kun juuri kuplii, eli noin 10 min kuluttua, hiiva on herännyt ja voit alustaa taikinaan muut aineet.

Nosta taikinakulho vesihauteesta.

Sekoita juureen kardemumma, suola, muna ja pehmeä voi. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes saat käsistä irtoavan, mutta vielä pehmeän taikinan. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia, jotta pullaan muodostuu hyvä sitko.

Leivo taikina haluamasi muotoisiksi pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa 40–60 minuuttia, tai kunnes pullat ovat kohonneet hyvin.

Riko muna kuppiin, vatkaa rakenne kevyesti rikki ja voitele kohonneet pullat munalla.

Paista pikkupullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia ja pullapitkoja 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä