Maku

Prunkan tarhan pehmeä omenakakku

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
3.8
1
Julkaistu: 15.11.2006


Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 kplomenaa (viipaloituna)
  • 1 dlraesokeria
  • 75 gvoita
Tulosta

Voitele ja korppujauhota Ø22 – 24 sentin, matalan kakkuvuoan tai irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan peittävä ympyrä.

Vatkaa munat, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos.

Kaada taikina vuokaan. Asettele taikinan päälle omenaviipaleet. Ripottele raesokeri päälle. Höylää juustohöylällä jääkaappikylmä voi omenoiden päälle.

Paista omenakakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammas- tai cocktailtikulla.

Irrota Prunkan tarhan omenakakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja poista omenakakun pohjasta leivinpaperi.

1 kommentti