


Prunkan tarhan pehmeä omenakakku
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
8 annosta
2 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3 kpl
omenaa (viipaloituna)
1 dl
raesokeria
75 g
voita
Voitele ja korppujauhota Ø22 – 24 sentin, matalan kakkuvuoan tai irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan peittävä ympyrä.
Vatkaa munat, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos.
Kaada taikina vuokaan. Asettele taikinan päälle omenaviipaleet. Ripottele raesokeri päälle. Höylää juustohöylällä jääkaappikylmä voi omenoiden päälle.
Paista omenakakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammas- tai cocktailtikulla.
Irrota Prunkan tarhan omenakakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja poista omenakakun pohjasta leivinpaperi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
