Maku

Prinsessakakku (Prinsesstårta)

4 h 45 min
4
15

Prinsessakakku (Prinsesstårta)

Leivo sinäkin unelmien prinsessakakku! Klassinen prinsessakakku täytetään raikkailla vadelmilla sekä täyteläisellä kermatäytteellä ja kuorrutetaan hennon vihreällä marsipaanilla. Kuninkaallisen kakun valmistus ei ole vaikeaa.
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja

Täyte

  • 1 kplliivatelehteä
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)

Lisäksi

  • 1 dlvadelmahilloa
  • 3 dlvadelmia
  • 1 rklsokeria
  • 250 gmarsipaania (vihreä)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta näyttää tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.

Valmista täyte. Upota liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi, ja liuota liivate kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä sille vaniljakiisseli. Nosta viimeinen levy päälle ja nosta kakku kylmään odottamaan.

Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan. Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille tomusokeria. Kauli marsipaani paperin päällä niin suureksi pyöryläksi, että se ulottuu hyvin yli kakun reunojen.

Lusikoi kakun ylimmän kerroksen päälle vaahdotettu, maustamaton kerma. Levitä kermaa ohuelti kakun reunoille, mutta jätä suurin osa vaahdosta kakun keskelle keoksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja painele reunat tiiviiksi. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja muotoile siitä muutama koristekukka prinsessakakun pintaan.

Anna prinsessakakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään jopa seuraavaan päivään. Siivilöi prinsessakakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki!

Ruotsin prinsessat Märta, Astrid ja Margareta opiskelivat 1920-luvulla Åkerströmin talouskoulussa, missä kakkua alettiin tarjota heille heidän syntymäpäivinään.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä