Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Possupata vaihe vaiheelta

Porsaanlapapalassa on mukana pieni luu, joka tuo runsaasti makua possupataan. Rasvakerros nahan alla pitää lihan mehevänä. Lapapalan sijaan possupadan voi valmistaa porsaan kaslerista eli luuttomasta niskapalasta.

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
25.9.2012
Reseptin ainekset
1 ½ kg
porsaanlapaa
3 kpl
porkkanaa
2 kpl
palsternakkaa
½ (200–300 g)
lanttua
2 kpl
sipulia tai 4–6 pientä salottisipulia
2 rkl
hunajaa
2 rkl
voita
Maustetahna:
1
sitruunan kuori
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
suolaa
1 tl
mustapippuria

 

1. Ota lapapala huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen kypsennystä. Viillä lapapalan nahkaan (risti)viiltoja terävällä veitsellä. Näin maut pääsevät paremmin myös nahan alle.

2. Valmista maustetahna. Pese sitruuna hyvin. Raasta sen keltainen kuori. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariininlehdet hyvin. Yhdistä kaikki maustetahnan raaka-aineet. 

3. Hiero maustetahna lapapalan pintaan. Nosta lapa reilunkokoiseen uunipataan.

4. Kuori porkkanat, palsternakat, lanttu ja sipulit. Leikkaa kaikki reiluiksi paloiksi. Pienet sipulit voi jättää vaikka kokonaisiksi. Nosta juurekset lapapalan rinnalle pataan.

 5. Valuta juuresten päälle hunajaa ja lisää possupataan muutama nokare voita.

6. Kypsennä possupataa 150-asteisessa uunissa noin tunti 15 minuuttia tai kunnes lihalämpömittari näyttää 72–75 astetta. Pidä kantta padan päällä kypsennyksen alkuvaiheessa, mutta nosta se pois puolessa välissä, jotta lihan pinta ruskistuu.

7. Anna possupadan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa perunasoseen kanssa.

Katso myös:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt