Maku

Linssipata

55 min
4.4
0

Linssipata

Chilillä ja valkosipulilla maustettu linssipata pitää pöpöt loitolla flunssakautena.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 dlpunaisia linssejä
  • 1 kplsipuli
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 3 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 kplporkkanoita
  • 1 lkasvis- tai kanalientä
  • 3 kpladobokastikkeeseen säilöttyjä chipotle chilejä (la costena)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 rklmutti tomaatti pyreetä
  • 2 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta (hot)
  • 1 rklkuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • smetanaa
  • esim. keitettyä riisiä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo linssit hyvin lävikössä. Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaattipuree pataan. Lisää kana- tai kasvisliemi ja kuummenna kiehuvaksi. Lisää pataan linssit. Hienonna säilötyt chipotlechilit. Jos haluat linssipadasta mietoa poista chileistä siemenet. Lisää chilit pataan. Mausta pata jeeralla, korianterilla savustetulla paprikajauheella, oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Anna linssipadan hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin ja smetanan kera.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä