Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssipata

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Linssipata on täyteläinen ja mausteinen ruoka, joka lämmittää mukavasti. Tulisuutta voit säädellä oman maun mukaan. Nappaa ohje!

Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
punaisia linssejä
1
sipuli
1 rkl
öljyä paistamiseen
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
porkkanaa
1 l
kasvis- tai kanalientä
3
adobokastikkeeseen säilöttyä chipotle-chiliä (La costena)
400 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyreetä (Mutti)
2 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
savustettua paprikajauhetta (hot)
1 rkl
kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa
Tarjoiluun
smetanaa
esim. keitettyä riisiä

Linssipata – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo linssit hyvin lävikössä.
  2. Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
  3. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree pataan. Lisää kana- tai kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pataan linssit.
  4. Hienonna säilötyt chipotlechilit. Jos haluat linssipadasta mietoa poista chileistä siemenet.
  5. Lisää chilit pataan. Mausta pata jeeralla, korianterilla savustetulla paprikajauheella, oreganolla, mustapippurilla ja suolalla.
  6. Anna linssipadan hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  7. Tarjoile linssipata esimerkiksi keitetyn riisin ja smetanan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt