


Linssipata
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Linssipata on täyteläinen ja mausteinen ruoka, joka lämmittää mukavasti. Tulisuutta voit säädellä oman maun mukaan. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
punaisia linssejä
1
sipuli
1 rkl
öljyä paistamiseen
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
porkkanaa
1 l
kasvis- tai kanalientä
3
adobokastikkeeseen säilöttyä chipotle-chiliä (La costena)
400 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyreetä (Mutti)
2 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
savustettua paprikajauhetta (hot)
1 rkl
kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa
Tarjoiluun
smetanaa
esim. keitettyä riisiä
Linssipata – ohje:
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo linssit hyvin lävikössä.
- Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree pataan. Lisää kana- tai kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pataan linssit.
- Hienonna säilötyt chipotlechilit. Jos haluat linssipadasta mietoa poista chileistä siemenet.
- Lisää chilit pataan. Mausta pata jeeralla, korianterilla savustetulla paprikajauheella, oreganolla, mustapippurilla ja suolalla.
- Anna linssipadan hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Tarjoile linssipata esimerkiksi keitetyn riisin ja smetanan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat