Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Portugalilaiset lihavartaat – punaviinillä ja rub-mausteseoksella maustetut kahden lihan vartaat ovat juhlava grilliruoka

4 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 3 h 0 min

Portugalilaisten lihavartaiden makutakuu piilee kahden rasvaisen lihan yhdistelmässä, punaviinissä ja valkosipulisessa rubissa. Lihapalojen väliin pujotellut valkosipulinkynnet ja laakerinlehdet antavat lisämakua mehevään vartaaseen.

3.7.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
naudan entrecôtea
200 g
porsaan kassleria
2 dl
punaviiniä
2
kokonaista valkosipulia
20
laakerinlehteä
2 rkl
oliiviöljyä
½ rku
persiljaa
Rub-mausteseos
3 rkl
valkosipulijauhetta
2 tl
suolaa
1 tl
rakuunaa
½ tl
mustapippuria

Portugalilaiset lihavartaat – ohje:

  1. Leikkaa lihat kuutioiksi. Pane lihat kulhoon ja lisää viini. Anna maustua 1–2 tuntia jääkaapissa. Ota lihat marinadista ja taputtele kuiviksi.
  2. Sekoita mausteseoksen ainekset (jauha halutessasi morttelissa). Hiero seos lihapalojen pintaan. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.
  3. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Irrota valkosipulinkynnet ja poista kuoret. Paina lihat, valkosipulinkynnet ja laakerinlehdet vuorotellen varrastikkuihin. Sivele pintaan öljyä.
  5. Kuumenna grilli tai tee hiillos. Grillaa vartaita välillä käännellen noin 15 minuuttia, kunnes lihat ovat kypsiä. Hienonna päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt