


Portugalilaiset lihavartaat – punaviinillä ja rub-mausteseoksella maustetut kahden lihan vartaat ovat juhlava grilliruoka
4 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 3 h 0 min
Portugalilaisten lihavartaiden makutakuu piilee kahden rasvaisen lihan yhdistelmässä, punaviinissä ja valkosipulisessa rubissa. Lihapalojen väliin pujotellut valkosipulinkynnet ja laakerinlehdet antavat lisämakua mehevään vartaaseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
naudan entrecôtea
200 g
porsaan kassleria
2 dl
punaviiniä
2
kokonaista valkosipulia
20
laakerinlehteä
2 rkl
oliiviöljyä
½ rku
persiljaa
Rub-mausteseos
3 rkl
valkosipulijauhetta
2 tl
suolaa
1 tl
rakuunaa
½ tl
mustapippuria
Portugalilaiset lihavartaat – ohje:
- Leikkaa lihat kuutioiksi. Pane lihat kulhoon ja lisää viini. Anna maustua 1–2 tuntia jääkaapissa. Ota lihat marinadista ja taputtele kuiviksi.
- Sekoita mausteseoksen ainekset (jauha halutessasi morttelissa). Hiero seos lihapalojen pintaan. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.
- Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Irrota valkosipulinkynnet ja poista kuoret. Paina lihat, valkosipulinkynnet ja laakerinlehdet vuorotellen varrastikkuihin. Sivele pintaan öljyä.
- Kuumenna grilli tai tee hiillos. Grillaa vartaita välillä käännellen noin 15 minuuttia, kunnes lihat ovat kypsiä. Hienonna päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat