Maku

Porkkanasämpylät soseesta – helpot arkisämpylät valmistuvat yhden kohotuksen taktiikalla

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Porkkanasose antaa porkkanasämpylöille mehevyyttä ja kivan oranssihtavan värin. Nämä ihanan pehmeät sämpylät valmistuvat kuopaisemalla, yhden kohotuksen taktiikalla.
MU
0
0


Ainekset (12 kpl)

Porkkanasämpylät soseesta

  • 500 gporkkanasosetta
  • 1 dlvettä
  • 2 tlsokeria
  • 11 g (1 pss)kuivahiivaa
  • 7 dlsämpyläjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita (sulatettuna)
Tulosta

Porkkanasosesämpylät leivotaan näin:

  1. Kuumenna porkkanasose ja vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli noin 42-asteiseksi. Lisää sekaan sokeri, kuivahiiva ja 1 dl jauhoja.
  2. Sekoita ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia, tai kunnes neste kuplii.
  3. Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa joukkoon lopuksi sula voi.
  4. Kuopaise taikinasta leipurinlastalla tai vastaavalla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, kunhan ovat keskenään suunnilleen samankokoisia.
  5. Peitä porkkanasämpylät leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
  6. Paista porkkanasämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkki!

Valmiin porkkanasoseen tilalle voit keittää ja soseuttaa porkkanat itse. Lisää 250 grammaan keitettyjä ja kuorittuja porkkanoita 2½ dl vettä ja soseuta tasaiseksi.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »