


Porkkanasämpylät soseesta – helpot arkisämpylät valmistuvat yhden kohotuksen taktiikalla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Porkkanasose antaa porkkanasämpylöille mehevyyttä ja kivan oranssihtavan värin. Nämä ihanan pehmeät sämpylät valmistuvat kuopaisemalla, yhden kohotuksen taktiikalla.
Reseptin ainekset
12 kpl
Porkkanasämpylät soseesta
500 g
porkkanasosetta
1 dl
vettä
2 tl
sokeria
11 g (1 pss)
kuivahiivaa
7 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
suolaa
50 g
voita (sulatettuna)
Porkkanasämpylät soseesta – ohje:
- Kuumenna porkkanasose ja vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli noin 42-asteiseksi. Lisää sekaan sokeri, kuivahiiva ja 1 dl jauhoja.
- Sekoita ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia, tai kunnes neste kuplii.
- Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa joukkoon lopuksi sula voi.
- Kuopaise taikinasta leipurinlastalla tai vastaavalla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, kunhan ovat keskenään suunnilleen samankokoisia.
- Peitä porkkanasämpylät leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
- Paista porkkanasosesämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Vinkki!
Valmiin porkkanasoseen tilalle voit keittää ja soseuttaa porkkanat itse. Lisää 250 grammaan keitettyjä ja kuorittuja porkkanoita 2½ dl vettä ja soseuta tasaiseksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat