


Joko olet maistanut porkkanapekonia? Rouskuvan rapea kasvispekoni kruunaa aamupalan
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Erehdyttävästi pekonilta näyttävä kasvispekoni valmistuu näppärästi porkkanasta. Porkkanasuikaleet saavat pekoniin vivahtavaa makua savupaprikamarinadista ja rapeuden uunissa paahtamalla.
Reseptin ainekset
2 annosta
2
isoa porkkanaa
Marinadi
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
vaahterasiirappia
1 tl
savupaprikaa
1 tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
mustapippuria
Porkkanapekoni – ohje:
- Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi terävällä juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai mandoliinilla.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pyöräytä porkkanasuikaleet marinadissa.
- Levitä porkkanasuikaleet pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat saavat väriä, rapeutuvat ja muuttuvat aaltoileviksi. Käännä suikaleet kypsennyksen puolivälissä.
- Porkkanapekonit ovat parhaimmillaan heti paiston jälkeen. Jos ilmankosteus pehmentää porkkanat, voit rapeuttaa ne uudelleen uunissa lämmittämällä tai pannulla paistamalla.
Vinkki!
Voit valmistaa porkkanapekonit myös airfryerilla. Paista porkkanat parissa erässä 175–200 asteessa 5–10 minuuttia riippuen lastujen paksuudesta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat