Maku

Porkkanahummus

2 h 35 min
0
0

Porkkanahummus

GL
MA
MU
VE
0
0
Pyöräytä tutun hummuksen sekaan porkkanoita ja minttua. Voit tehdä porkkanahummuksen pari päivää ennen tarjoamista. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 300 gporkkanoita
  • 300 gkypsiä kikherneitä
  • 1 kplvalkosipulinkynsi (silputtuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1–2 rklsitruunamehua
  • 1 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta minttua silputtuna

Lisäksi

  • 8 kplsalaattisikurin tai sydänsalaatin lehteä

Päälle

  • 1 rklauringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
  • 2 rkltuoretta minttua

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä (keittoaika 15–20 min). Kaada keitinvesi pois.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää ne porkkanoiden sekaan. Soseuta porkkanat ja kikherneet tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää silputtu valkosipuli, öljy, sitruunamehu, tahini, korianteri, suola ja minttu. Soseuta ja tarkista maku.

Anna porkkanahummuksen maustua peitettynä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Täytä lehdet porkkanahummuksella ja viimeistele siemenillä ja tuoreella mintulla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä