


Porkkanahummus
2 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Pyöräytä tutun hummuksen sekaan porkkanoita ja minttua. Voit tehdä porkkanahummuksen pari päivää ennen tarjoamista. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.
Reseptin ainekset
8 annosta
300 g
porkkanoita
300 g
kypsiä kikherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi (silputtuna)
1/2 dl
oliiviöljyä
1–2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
suolaa
2 rkl
tuoretta minttua silputtuna
Lisäksi
8 kpl
salaattisikurin tai sydänsalaatin lehteä
Päälle
1 rkl
auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
2 rkl
tuoretta minttua
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä (keittoaika 15–20 min). Kaada keitinvesi pois.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää ne porkkanoiden sekaan. Soseuta porkkanat ja kikherneet tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää silputtu valkosipuli, öljy, sitruunamehu, tahini, korianteri, suola ja minttu. Soseuta ja tarkista maku.
Anna porkkanahummuksen maustua peitettynä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Täytä lehdet porkkanahummuksella ja viimeistele siemenillä ja tuoreella mintulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat