Pollo limenello on kevään pirtein pasta! Raikkaan jogurttikastikkeen maustavat lime, sitruuna ja persilja
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Sitruunapastan serkku pollo limenello eli lime-kanapasta on helppo ja nopea valmistaa: sekoita kastike pastan kiehuessa, paista kanapalat ja sekoita kaikki ainekset pannulla kirpakan täyteläiseksi ateriaksi.
MU
0
Kuvat
Julkaistu 14.3.2023

Pollo limenello on kevään pirtein pasta! Raikkaan jogurttikastikkeen maustavat lime, sitruuna ja persilja
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 pkt (340 g)broilerin ohutleikkeitä
- 300 g pastaa
- 2 rkloliiviöljyä
- ½ tl kurkumaa
- ½ tlsuolaa
Kastike
- 2 limen mehu (noin 1 dl mehua)
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rkulehtipersiljaa
- 2 dlmaustamatonta paksua jogurttia
- 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
- 4 rkloliiviöljyä
- 2 dlpastan keitinvettä
Viimeistely
- persiljaa
- limelohkoja
- parmesaanijuustoa
Pollo limenello − ohje:
- Kuivaa broilerit talouspaperilla ja leikkaa suupaloiksi.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista kastike pastan kypsyessä. Purista limen mehut kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna persilja.
- Sekoita jogurtti limenmehuun, lisää juustoraaste, valkosipuli, persilja ja 2 rkl öljyä. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen. Ohenna jogurttiseos desillä keitinvettä. Valuta kypsä pasta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kanapalat kypsiksi. Mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää pasta ja kastike. Sekoita nopeasti niin, että juusto sulaa.
- Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele pollo limenello persiljalla. Tarjoa limen ja parmesaanin kera.
Vinkki!
Keitä kanapalat pastan kanssa samassa kattilassa, jolloin ne kypsyvät pehmeiksi ilman rasvaa.

Sitruunapasta – tämä resepti todistaa, että yksinkertaiset asiat ovat parhaita!
Meillä kotona

Sitruuna-kanapasta kuuluu arjen luotto-ohjeisiisi
Maku

Ylellisyyttä pastalautaselle! Karamellisoitu kanapasta on astetta ylevämpi arkiruoka
Maku

Fajita-kanapasta singahtaa suoraan suosikkipastojen joukkoon
Maku

Vaalea kanachili – kermainen mutta kipakka arkiruoka, jota himoitset viikonloppunakin
Maku

Panang curry – thaimaalaisen keittiön suosikki on helppo ja nopea valmistaa kotona arki-iltanakin!
Maku

Kulhollinen kultaa! Keltainen kanapata on lämpöinen arkiruoka, joka rikastetaan persimonilla ja bataatilla
Maku

Uusi raikas arkisuosikki! Halloumi-gnocchivuoka yllättää pirteällä limen maulla
Maku