Maku

Pollo limenello on kevään pirtein pasta! Raikkaan jogurttikastikkeen maustavat lime, sitruuna ja persilja

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Sitruunapastan serkku pollo limenello eli lime-kanapasta on helppo ja nopea valmistaa: sekoita kastike pastan kiehuessa, paista kanapalat ja sekoita kaikki ainekset pannulla kirpakan täyteläiseksi ateriaksi.
MU
0
0
Julkaistu 14.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 pkt (340 g)broilerin ohutleikkeitä
  • 300 g pastaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tlsuolaa

Kastike

  • 2 limen mehu (noin 1 dl mehua)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkulehtipersiljaa
  • 2 dlmaustamatonta paksua jogurttia
  • 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 dlpastan keitinvettä

Viimeistely

  • persiljaa
  • limelohkoja
  • parmesaanijuustoa
Tulosta

Pollo limenello − ohje:

  1. Kuivaa broilerit talouspaperilla ja leikkaa suupaloiksi.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Valmista kastike pastan kypsyessä. Purista limen mehut kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna persilja.
  4. Sekoita jogurtti limenmehuun, lisää juustoraaste, valkosipuli, persilja ja 2 rkl öljyä. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen. Ohenna jogurttiseos desillä keitinvettä. Valuta kypsä pasta.
  5. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kanapalat kypsiksi. Mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää pasta ja kastike. Sekoita nopeasti niin, että juusto sulaa.
  6. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele pollo limenello persiljalla. Tarjoa limen ja parmesaanin kera.

Vinkki!

Keitä kanapalat pastan kanssa samassa kattilassa, jolloin ne kypsyvät pehmeiksi ilman rasvaa.

Kommentoi »