Maku

Pohjolan kuningatarhillo

1 h 10 min
0
0

Pohjolan kuningatarhillo

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Pohjolan kuningattaren hillossa maistuvat mustikoiden ja vadelmien lisäksi punaherukat. Osan marjoista voit hyvin napata myös pakastimesta.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1/4 dlvettä
  • 200 gpunaherukoita
  • 150 gvadelmia
  • 150 gmustikoita
  • 250 ghillosokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut marjat.

Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia. Kuori pois pinnalle syntyvä vaahto.

Anna hillon jäähtyä hetki ja purkita se puhtaisiin purkkeihin. Sulje purkit huolellisesti ja säilytä viileässä.

*Pohjolan kuningatarhilloon sopivat punaherukoiden tilalle myös puolukat.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä