Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pizzapohja juureen – leivo juuritaikinalla pizza, joka on maultaan juuri sopivasti hapan

10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h 0 min

Pizzapohja juureen on ihana vaihtoehto, kun käytössäsi on toimiva hapanjuuri. Napolissa pizzaa ei leivota juurella, koska pohjaan ei haluta hapanta makua. Juurella valmistuu kuitenkin todella hyvä pizzapohja, jossa on sopivasti hapan maku. Suosittelemme kokeilemaan!

31.1.2019
Reseptin ainekset
4 kpl
Pizzapohja juureen
100 g
ruokittua juurta
350 g
vettä
500 g
vehnäjauhoja (00-jauhoja tai Manitoba cream-jauhoja)
10 g
oliiviöljyä
10 g
suolaa

Pizzapohja juureen – ohje:

  1. Sekoita pizzapohjan aineet keskenään. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tekeytyä noin 6 tuntia huoneenlämmössä. Halutessasi voit taitella taikinan 1–2 kertaa kohoamisen alkuvaiheessa, mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä litteiksi pallukoiksi. Nosta palat jauhotettuun, kannelliseen astiaan vierekkäin ja jauhota taikinoiden pinnat. Sulje astia ja nosta jääkaappiin 12–24 tunniksi. Voit myös nostaa taikinat leivinpaperin päälle pellille, jauhottaa pinnat, peittää liinalla ja kelmulla ja kohottaa huoneenlämmössä noin 4 tuntia.
  3. Pane pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Muotoile taikinat jauhotetulla pöydällä sormin pizzapohjiksi, täytä haluamillasi täytteillä ja siirrä pizzalapiolla kuumalle pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt