3,6(27)
Pizzapohja juureen – leivo juuritaikinalla pizza, joka on maultaan juuri sopivasti hapan
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Kasvis
10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h
Pizzapohja juureen on ihana vaihtoehto, kun käytössäsi on toimiva hapanjuuri. Napolissa pizzaa ei leivota juurella, koska pohjaan ei haluta hapanta makua. Juurella valmistuu kuitenkin todella hyvä pizzapohja, jossa on sopivasti hapan maku. Suosittelemme kokeilemaan!
31.1.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 kpl
Pizzapohja juureen
100 gruokittua juurta
350 gvettä
500 gvehnäjauhoja (00-jauhoja tai Manitoba cream-jauhoja)
10 goliiviöljyä
10 gsuolaa

Pizzapohja juureen – ohje:

  1. Sekoita pizzapohjan aineet keskenään. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tekeytyä noin 6 tuntia huoneenlämmössä. Halutessasi voit taitella taikinan 1–2 kertaa kohoamisen alkuvaiheessa, mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä litteiksi pallukoiksi. Nosta palat jauhotettuun, kannelliseen astiaan vierekkäin ja jauhota taikinoiden pinnat. Sulje astia ja nosta jääkaappiin 12–24 tunniksi. Voit myös nostaa taikinat leivinpaperin päälle pellille, jauhottaa pinnat, peittää liinalla ja kelmulla ja kohottaa huoneenlämmössä noin 4 tuntia.
  3. Pane pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Muotoile taikinat jauhotetulla pöydällä sormin pizzapohjiksi, täytä haluamillasi täytteillä ja siirrä pizzalapiolla kuumalle pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo