Maku

Pizzapohja juureen – leivo juuritaikinalla pizza, joka on maultaan juuri sopivasti hapan

10 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 h
Pizzapohja juureen on ihana vaihtoehto, kun käytössäsi on toimiva hapanjuuri. Napolissa pizzaa ei leivota juurella, koska pohjaan ei haluta hapanta makua. Juurella valmistuu kuitenkin todella hyvä pizzapohja, jossa on sopivasti hapan maku. Suosittelemme kokeilemaan!
LA
MA
MU
VE
3.5
1
Julkaistu: 31.1.2019


Reseptin ainekset (4 kpl)

Pizzapohja juureen

  • 100 gruokittua juurta
  • 350 gvettä
  • 500 gvehnäjauhoja (00-jauhoja tai Manitoba cream-jauhoja)
  • 10 goliiviöljyä
  • 10 gsuolaa
Tulosta

Pizzapohja juureen valmistuu näin:

  1. Sekoita pizzapohjan aineet keskenään. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tekeytyä noin 6 tuntia huoneenlämmössä. Halutessasi voit taitella taikinan 1–2 kertaa kohoamisen alkuvaiheessa, mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä litteiksi pallukoiksi. Nosta palat jauhotettuun, kannelliseen astiaan vierekkäin ja jauhota taikinoiden pinnat. Sulje astia ja nosta jääkaappiin 12–24 tunniksi. Voit myös nostaa taikinat leivinpaperin päälle pellille, jauhottaa pinnat, peittää liinalla ja kelmulla ja kohottaa huoneenlämmössä noin 4 tuntia.
  3. Pane pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Muotoile taikinat jauhotetulla pöydällä sormin pizzapohjiksi, täytä haluamillasi täytteillä ja siirrä pizzalapiolla kuumalle pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

1 kommentti