Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pitkän iän keitto eli sardinialainen minestronekeitto – nappaa herkullisen italialaisen kasvissopan ohje!

13 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 13 h 30 min

Sardinialainen minestrone ei ole pikaruokaa, mutta huolella haudutetun keiton maku on kaiken vaivan väärti. Keitto on kuuluisa dokumenttisarjasta Siniset vyöhykkeet ja pitkän iän salaisuudet, jossa esitellään sardinialainen vuoristokylä ja sen poikkeuksellisen pitkäikäiset asukkaat. Kyläläisten kerrotaan herkuttelevan tällä kasvissopalla harva se päivä. Keittoa tulee kerralla iso satsi ja maku vain paranee, kun soppa saa levätä jääkaapissa.

5.4.2024
Reseptin ainekset
6–8 annosta
3 dl
erilaisia kuivattuja papuja
3 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
2
porkkanaa
2
lehtisellerin vartta
3
valkosipulinkynttä
2 tlk (à 500 g)
tomaattimurskaa
3
perunaa
1
fenkoli
½ rku
lehtipersiljaa
½ rku
basilikaa
1½ l
vettä
1½ dl
helmikuskusia tai fregula-pastaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
pecorinojuustoa (raastettuna)
Tarjoiluun
oliiviöljyä
yrttejä

Pitkän iän keitto – ohje:

  1. Liota papuja pakkauksen ohjeen mukaan (noin 12 tuntia) isossa kulhossa vedessä. Huuhtele ja valuta pavut.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele perunat. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Hienonna yrtit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli, porkkana ja selleri. Freesaa kevyesti noin 5 minuuttia, älä ruskista. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
  4. Lisää tomaattimurskat, perunat, fenkoli, persilja ja basilika. Lisää valutetut pavut ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät reilusti.
  5. Keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia tai kunnes pavut ovat pehmenneet. Lisää vettä tarvittaessa, mikäli keitto paksunee liikaa.
  6. Lisää helmikuskus tai fregula, suola ja pippuri. Keitä, kunnes pasta on kypsää (10–25 minuuttia pastalaadusta riippuen)
  7. Kaada 1 rkl oliiviöljyä jokaisen tarjoilukulhon pohjalle ja lisää keitto. Lisää pinnalle raastettua pecorinoa. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Pitkän iän keitto

Testasimme, miltä keitto maistuu ja onko se hankala valmistaa. Lue juttu pitkän iän keitosta täältä.

Pitkän iän keitto – testasimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt