Kotivinkki

Pitaleivät ja lämmin tomaattisalaatti

45 min
0
0

Pitaleivät ja lämmin tomaattisalaatti

KA
0
0
Itse tehty pitabaari on raikas vaihtoehto pikaruoalle. Osta pitaleivät valmiina tai tee ne itse. Nosta tarjolle lämmin tomaattisalaatti, pikafalafelit, tuoreita kasviksia ja jogurttia.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

Leipätaikina:

  • 3 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 6-7 dlvehnäjauhoja

Lisäksi:

  • noin 20falafelia
  • palajäävuorisalaattia
  • 2-3 dlmarokkolaista tomaattisalaattia
  • 200 ghalloumia
  • 1-2 dlmaustamatonta turkkilaista jogurttia

Lämmin tomaattisalaatti:

  • 2vihreää paprikaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1tuore jalopeno tai chili
  • 1 prksäilöttyjä kuorittuja tomaatteja
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2-3 rklsitruunan mehu

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Pitaleipä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.

3. Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.

4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.

5. Valmista ja valmistele täytteet. Lämmitä falafelit ja suikaloi salaatti. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet paistinpannulla molemmin puolin.

6. Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko. Työnnä täytteeksi pari falafelia, juustoviipale, tomaattisalaattia ja vihreää rapeaa salaattia sekä nokare turkkilaista jogurttia. Nauti heti.

Lämmin tomaattisalaatti marokkolaisittain

1. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa reilunkokoisiksi paloiksi.

2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi jalopeno tai chili. Saat vähemmän tulisen ruoan, kun poistat chilistä siemenet ja valkoiset kalvot ja viipaloit sen vasta sitten. Puolita purkkitomaatit.

3. Kuumenna tilkka öljyä (n. 1 rkl) paistokasarissa. Lisää paprikat ja paahda ne reilussa lämmössä tumman läikikkäiksi.

4. Lisää pannulle loppu öljy, valkosipulit, jalopeno tai chili sekä purkkitomaatit liemineen. Mausta paprikalla, pippurilla ja suolalla. Keitä seosta välillä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan, 20–30 minuuttia.

5. Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu. Tarjoa salaattia kylmänä tai lämpimänä pitaleivän välissä halloumijuuston kanssa.

Lisää pitaleipäpöytään itse tehdyt falafelit, jogurtti ja tuoreet kasvikset ja ateria on valmis!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä