Maku

Piparkakkujäädyke

24 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen24 h
Raikas jäädyke maistuu tuhtien jouluruokien jälkiruokana! Konjakki ja piparkakuista tutut mausteet maustavat jäisen herkun.
GL
4.06
0
Kuvat Juha Juntto


Ainekset (10 annosta)

  • 25 gvoita
  • 150 gsiirappia
  • 2 tlkanelia
  • 3/4 tlinkivääriä (jauhettuna)
  • 3/4 tlneilikkaa (jauhettuna)
  • 4 kplkeltuaista
  • 3 dlkuohukermaa
  • 3 rklkonjakkia

Pinnalle

  • 5 kplkumkvattia
Tulosta

Mittaa rasva, siirappi ja mausteet kattilaan. Keitä 5 minuuttia.

Valuta keltuaiset kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada kuuma mausteseos joukkoon, koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Vatkaa seos kuohkeaksi ja kylmäksi.

Vaahdota kerma. Lisää konjakki, mausteseos ja sekoita.

Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja nosta vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.

Viipaloi pestyt kumkvatit. Irrota piparkakkujäädyke kastamalla vuoka kuumaan veteen.

Kumoa piparkakkujäädyke tarjoiluvadille. Koristele kumkvattiviipaleilla.

Tarjoa piparkakkujäädykkeen kastikkeena esimerkiksi mantelilikööriä.

MITÄ PIDIT?
4.06