


Piparkakkujäädyke
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min
Raikas jäädyke maistuu tuhtien jouluruokien jälkiruokana! Konjakki ja piparkakuista tutut mausteet maustavat jäisen herkun.
Reseptin ainekset
10 annosta
25 g
voita
150 g
siirappia
2 tl
kanelia
3/4 tl
inkivääriä (jauhettuna)
3/4 tl
neilikkaa (jauhettuna)
4
keltuaista
3 dl
kuohukermaa
3 rkl
konjakkia
Pinnalle
5
kumkvattia
Piparkakkujäädyke – ohje:
- Mittaa rasva, siirappi ja mausteet kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
- Valuta keltuaiset kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada kuuma mausteseos joukkoon, koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Vatkaa seos kuohkeaksi ja kylmäksi.
- Vaahdota kerma. Lisää konjakki, mausteseos ja sekoita.
- Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja nosta vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.
- Viipaloi pestyt kumkvatit. Irrota piparkakkujäädyke kastamalla vuoka kuumaan veteen.
- Kumoa piparkakkujäädyke tarjoiluvadille. Koristele kumkvattiviipaleilla.
- Tarjoa piparkakkujäädykkeen kastikkeena esimerkiksi mantelilikööriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat