Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparkakkujäädyke

24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min

Raikas jäädyke maistuu tuhtien jouluruokien jälkiruokana! Konjakki ja piparkakuista tutut mausteet maustavat jäisen herkun.

7.1.2006
Reseptin ainekset
10 annosta
25 g
voita
150 g
siirappia
2 tl
kanelia
3/4 tl
inkivääriä (jauhettuna)
3/4 tl
neilikkaa (jauhettuna)
4
keltuaista
3 dl
kuohukermaa
3 rkl
konjakkia
Pinnalle
5
kumkvattia

Piparkakkujäädyke – ohje:

  1. Mittaa rasva, siirappi ja mausteet kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
  2. Valuta keltuaiset kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada kuuma mausteseos joukkoon, koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  3. Vatkaa seos kuohkeaksi ja kylmäksi.
  4. Vaahdota kerma. Lisää konjakki, mausteseos ja sekoita.
  5. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja nosta vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.
  6. Viipaloi pestyt kumkvatit. Irrota piparkakkujäädyke kastamalla vuoka kuumaan veteen.
  7. Kumoa piparkakkujäädyke tarjoiluvadille. Koristele kumkvattiviipaleilla.
  8. Tarjoa piparkakkujäädykkeen kastikkeena esimerkiksi mantelilikööriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt