Maku

Piparkakku-whoopiet

1 h
4.11
0

Suloiset piparkakku-whoopiet saavat makunsa piparkakkumausteesta ja täytteekseen luumumarmeladia. Täydellinen joulunajan herkku!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 kpl)

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 1/2 dlmarmeladia (luumu)
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 kplpiparkakkuja
  • 1 dlhilloa (puolukka)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa pehmeä voi, öljy ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito.

Pursota taikinasta Ø noin 3 cm:n kokoisia pyörylöitä pellille leivinpaperin päälle. Jätä väliin leviämisvaraa.

Paista 175-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia. Keksit saavat jäädä pehmeiksi.

Valmista täyte. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon luumumarmeladi ja fariinisokeri. Murskaa piparkakut.

Levitä puolukkahilloa puolelle jäähtyneistä whoopiepohjista. Pursota täytettä isolla tähtityllalla ja ripottele päälle piparkakunmuruja. Nosta kannet päälle.

Huiskauta piparkakku-whoopien päälle tomusokeria.

Anna piparkakku-whoopieiden vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.11