Kotivinkki

Vadelmaa kuusimetsässä! Piparkakku-vadelmapiirakka ihastuttaa joulumausteilla ja raikkaalla marjatäytteellä

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Piparkakku-vadelmapiirakan taikinasta saa pyöräytettyä myös söpöt kuusikoristeet. Kruunaa jouluinen piirakka kerma- tai vaniljavaahdolla.
1
0
Julkaistu 9.12.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 200 gvoita tai leivontamargariinia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 100 gmantelijauhetta
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 1muna
  • 1keltuainen

Täyte

  • 200 gpakastevadelmia
  • 230 gvadelmamarmeladia (paiston­kestävää)

Voitelu

  • 1valkuainen

Pinnalle

  • 1 rkl tomusokeria
Tulosta

Piparkakku-vadelmapiirakka – ohje:

  1. Voitele suorakaiteen muotoinen (20 × 30 cm) tai pyöreä (ø 26 cm) piirakka- tai irto­pohjavuoka.
  2. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita taikinaksi.
  3. Painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Kääri loppu taikina kelmuun. Pane vuoka ja taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
  4. Sekoita pakastevadelmat ja marmeladi. Levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli kelmussa levännyt taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota kuusimuotilla 7–8 kuusta. Voitele kuuset valkuaisella ja asettele ne täytteen päälle vähän limittäin. Voitele kevyesti myös piirakan reunat.
  5. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Viimeiste piirakan pinta tomusokerilla. Tarjoa piparkakku-vadelmapiirakan kanssa pehmeäksi vatkattua kerma- tai vaniljavaahtoa.

Vinkki!

Jos taikinaa jää yli, leivo se pikkuleiviksi ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kommentoi »