


Vadelmaa kuusimetsässä! Piparkakku-vadelmapiirakka ihastuttaa joulumausteilla ja raikkaalla marjatäytteellä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Piparkakku-vadelmapiirakan taikinasta saa pyöräytettyä myös söpöt kuusikoristeet. Kruunaa jouluinen piirakka kerma- tai vaniljavaahdolla.
Reseptin ainekset
10 annosta
200 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
100 g
mantelijauhetta
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
piparkakkumaustetta
1
muna
1
keltuainen
Täyte
200 g
pakastevadelmia
230 g
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Voitelu
1
valkuainen
Pinnalle
1 rkl
tomusokeria
Piparkakku-vadelmapiirakka – ohje:
- Voitele suorakaiteen muotoinen (20 × 30 cm) tai pyöreä (ø 26 cm) piirakka- tai irtopohjavuoka.
- Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita taikinaksi.
- Painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Kääri loppu taikina kelmuun. Pane vuoka ja taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
- Sekoita pakastevadelmat ja marmeladi. Levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli kelmussa levännyt taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota kuusimuotilla 7–8 kuusta. Voitele kuuset valkuaisella ja asettele ne täytteen päälle vähän limittäin. Voitele kevyesti myös piirakan reunat.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Viimeiste piirakan pinta tomusokerilla. Tarjoa piparkakku-vadelmapiirakan kanssa pehmeäksi vatkattua kerma- tai vaniljavaahtoa.
Vinkki!
Jos taikinaa jää yli, leivo se pikkuleiviksi ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat