1(1)
Vadelmaa kuusimetsässä! Piparkakku-vadelmapiirakka ihastuttaa joulumausteilla ja raikkaalla marjatäytteellä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Piparkakku-vadelmapiirakan taikinasta saa pyöräytettyä myös söpöt kuusikoristeet. Kruunaa jouluinen piirakka kerma- tai vaniljavaahdolla.
Julkaistu 9.12.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 annosta
200 gvoita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
100 gmantelijauhetta
2 tlsitruunankuoriraastetta
1 rklsitruunanmehua
2 tlpiparkakkumaustetta
1muna
1keltuainen
Täyte
200 gpakastevadelmia
230 gvadelmamarmeladia (paiston­kestävää)
Voitelu
1valkuainen
Pinnalle
1 rkl tomusokeria

Piparkakku-vadelmapiirakka – ohje:

  1. Voitele suorakaiteen muotoinen (20 × 30 cm) tai pyöreä (ø 26 cm) piirakka- tai irto­pohjavuoka.
  2. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita taikinaksi.
  3. Painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Kääri loppu taikina kelmuun. Pane vuoka ja taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
  4. Sekoita pakastevadelmat ja marmeladi. Levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli kelmussa levännyt taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota kuusimuotilla 7–8 kuusta. Voitele kuuset valkuaisella ja asettele ne täytteen päälle vähän limittäin. Voitele kevyesti myös piirakan reunat.
  5. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Viimeiste piirakan pinta tomusokerilla. Tarjoa piparkakku-vadelmapiirakan kanssa pehmeäksi vatkattua kerma- tai vaniljavaahtoa.

Vinkki!

Jos taikinaa jää yli, leivo se pikkuleiviksi ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.