Voitele suorakaiteen muotoinen (20 × 30 cm) tai pyöreä (ø 26 cm) piirakka- tai irtopohjavuoka.
Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita taikinaksi.
Painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Kääri loppu taikina kelmuun. Pane vuoka ja taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
Sekoita pakastevadelmat ja marmeladi. Levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli kelmussa levännyt taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota kuusimuotilla 7–8 kuusta. Voitele kuuset valkuaisella ja asettele ne täytteen päälle vähän limittäin. Voitele kevyesti myös piirakan reunat.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Viimeiste piirakan pinta tomusokerilla. Tarjoa piparkakku-vadelmapiirakan kanssa pehmeäksi vatkattua kerma- tai vaniljavaahtoa.
Vinkki!
Jos taikinaa jää yli, leivo se pikkuleiviksi ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.