Piparkakku-britaleivokset

1 h
4
2

Piparkakku-britaleivokset

KA
2
4
Britakakku sopii myös jouluun! Pyöräytä britan täytteeseen rapeita, murusteltuja piparkakkuja ja raikkaan kirpeää puolukkaa. Piparkakku-britaleivokset ovat makea ja raikas aterian päätös!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/2 tlkanelia
  • 1 dlkevytmaitoa

Marenki

  • 2 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlkanelia

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dlpuolukoita
  • 1 dlhilloa (puolukka)
  • 50 gpiparkakkuja (murusteltuna)

Koristeluun

  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen, hyvin vatkaten.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kaneli keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipannun päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Levitä marenkiseos taikinapohjalle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes marenkipinta on rapea ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.

Säilytä britakakkupohja huoneenlämmössä ritilän päällä, leivinpaperilla peitettynä. Näin pohja säilyy vähintään vuorokauden.

Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, puolukat, puolukkahillo ja piparkakkumurut.

Leikkaa kakkulevy kahtia. Levitä täyte toisen kakkulevyn puolikkaan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja leikkaa leivoksiksi.

Koristele piparkakku-britaleivokset halutessasi tomusokerienkelillä: nosta enkelinmuotoinen piparkakku btitaleivoksen päälle, siivilöi päälle tomusokeria ja nosta piparkakku pois.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä