Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen, hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kaneli keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipannun päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Levitä marenkiseos taikinapohjalle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes marenkipinta on rapea ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
Säilytä britakakkupohja huoneenlämmössä ritilän päällä, leivinpaperilla peitettynä. Näin pohja säilyy vähintään vuorokauden.
Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, puolukat, puolukkahillo ja piparkakkumurut.
Leikkaa kakkulevy kahtia. Levitä täyte toisen kakkulevyn puolikkaan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja leikkaa leivoksiksi.
Koristele piparkakku-britaleivokset halutessasi tomusokerienkelillä: nosta enkelinmuotoinen piparkakku btitaleivoksen päälle, siivilöi päälle tomusokeria ja nosta piparkakku pois.