Maku

Piparkakku-banaanileipä

1 h 5 min
1
0

Piparkakku-banaanileipä

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 3 kplbanaania
  • 2 tlbourbon vaniljajauhetta
  • 1,5 dlpunaista maitoa
  • 0,5 dljuoksevaa hunajaa
  • 0,5 dlsiirappia (käytin vaaleaa, mutta tumma käy hyvin myös)
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1,5 tlleivinjauhetta
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1 rkljauhettua kanelia
  • 4 tljauhettua inkivääriä
  • 1/3 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 tljauhettua pomeranssia
  • 0,5 dlsokeria
  • 5 dljauhoja (gluteenittomia tai tavallisia)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Muussaa banaanit. 

Sekoita banaanit, vaniljajauhe, maito, juokseva hunaja, siirappi ja viinietikka keskenään. 

Sekoita seuraavaksi kuivat aineet: leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, jauhettu inkivääri, muskottipähkinä, jauhettu pomeranssi, sokeri ja (gluteenittomat) jauhot. 

Kaada kosteat ainekset kuivien joukkoon. 

Sekoita hyvin. 

Öljyä leipävuoat. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Kaada taikinat vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua välissä. 

Kun 30 minuuttia on mennyt anna leipien levätä uunissa 10 minuuttia ennen kuin avaat uuniluukun. 

Koristele leivät jos haluat. 

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä