Piparitryffelit – pyöräytä kimaltavat pallurat makeaksi joulunaposteltavaksi tai lahjaksi suklaanystävälle
3 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h 30 minPiparitryffelit suorastaan sulavat suuhun! Kimallejauheella koristellut ja kauniisti paketoidut tryffelit ovat kaunis näky jälkkäripöydässä sekä varmasti maistuva ruokalahja.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 19.12.2019

Piparitryffelit – pyöräytä kimaltavat pallurat makeaksi joulunaposteltavaksi tai lahjaksi suklaanystävälle
Reseptin ainekset (27 kpl)
Piparitryffelit
- 300 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)
- 1 ¾ dlkuohukermaa
- 1 rklglukoosisiirappia (Dansukker)
- ½ tlkanelia
- 50 gpehmeää voita
- ¼ tlsuolaa
- 150 g piparkakkuja
Koristelu
- ½ dlkaakaojauhetta
- ½ dlsyötävää kimallejauhetta
Piparitryffelit – ohje:
- Rouhi suklaa hienoksi. Siirrä rouhe teräskulhoon.
- Kiehauta pinnoitetussa kattilassa kerma, glukoosisiirappi ja kaneli. Anna porista välillä sekoitellen muutama minuutti.
- Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle samalla sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja suola.
- Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffelimassaksi.
- Rouhi piparit veitsellä. Kääntele rouhe tryffelimassaan.
- Siirrä tryffelikulho peitettynä jääkaappiin 2 tunniksi. Nosta se huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tryffelien muotoilua.
- Ota massasta kahden lusikan avulla nokareita. Kierittele tryffelit halutessasi kaakaojauheessa, johon on sekoitettu kimallejauhetta.
- Säilytä tryffelit kannellisessa astiassa viileässä.
Vinkki!
Jos haluat antaa tryffeleitä lahjaksi, kääräise herkut ensin voipaperiin ja sitten nuottipaperiin. Sido paketti lopuksi kiinni kultalangalla.

Joulukarkit x 18 – ihanilla ohjeillamme valmistat namut joka makuun

Geisha-tryffelit – täyteläisissä palleroissa ihastuttaa suosikkisuklaasta tuttu makumaailma
Kotivinkki

Jouluinen itse tehty Daim
Maku

Piparminttusuklaat
Maku

Mustikka-valkosuklaatryffelit
Maku

Suklaatryffelit
Maku

Valkosuklaa-kookospallot
Maku

Helppo piparminttufudge
Maku