5(1)
Piparitryffelit – pyöräytä kimaltavat pallurat makeaksi joulunaposteltavaksi tai lahjaksi suklaanystävälle
Kasvis
3 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Piparitryffelit suorastaan sulavat suuhun! Kimallejauheella koristellut ja kauniisti paketoidut tryffelit ovat kaunis näky jälkkäripöydässä sekä varmasti maistuva ruokalahja.
19.12.2019
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
27 kpl
Piparitryffelit
300 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)
1 ¾ dlkuohukermaa
1 rklglukoosisiirappia (Dansukker)
½ tlkanelia
50 gpehmeää voita
¼ tlsuolaa
150 g piparkakkuja
Koristelu
½ dlkaakaojauhetta
½ dlsyötävää kimallejauhetta

Piparitryffelit – ohje:

  1. Rouhi suklaa hienoksi. Siirrä rouhe teräskulhoon.
  2. Kiehauta pinnoitetussa kattilassa kerma, glukoosisiirappi ja kaneli. Anna porista välillä sekoitellen muutama minuutti.
  3. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle samalla sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja suola.
  4. Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffelimassaksi.
  5. Rouhi piparit veitsellä. Kääntele rouhe tryffelimassaan.
  6. Siirrä tryffelikulho peitettynä jääkaappiin 2 tunniksi. Nosta se huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tryffelien muotoilua.
  7. Ota massasta kahden lusikan avulla nokareita. Kierittele tryffelit halutessasi kaakaojauheessa, johon on sekoitettu kimallejauhetta.
  8. Säilytä tryffelit kannellisessa astiassa viileässä.

Vinkki!

Jos haluat antaa tryffeleitä lahjaksi, kääräise herkut ensin voipaperiin ja sitten nuottipaperiin. Sido paketti lopuksi kiinni kultalangalla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo