


Piparitryffelit – pyöräytä kimaltavat pallurat makeaksi joulunaposteltavaksi tai lahjaksi suklaanystävälle
3 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Piparitryffelit suorastaan sulavat suuhun! Kimallejauheella koristellut ja kauniisti paketoidut tryffelit ovat kaunis näky jälkkäripöydässä sekä varmasti maistuva ruokalahja.
Reseptin ainekset
27 kpl
Piparitryffelit
300 g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
1 ¾ dl
kuohukermaa
1 rkl
glukoosisiirappia (Dansukker)
½ tl
kanelia
50 g
pehmeää voita
¼ tl
suolaa
150 g
piparkakkuja
Koristelu
½ dl
kaakaojauhetta
½ dl
syötävää kimallejauhetta
Piparitryffelit – ohje:
- Rouhi suklaa hienoksi. Siirrä rouhe teräskulhoon.
- Kiehauta pinnoitetussa kattilassa kerma, glukoosisiirappi ja kaneli. Anna porista välillä sekoitellen muutama minuutti.
- Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle samalla sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja suola.
- Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffelimassaksi.
- Rouhi piparit veitsellä. Kääntele rouhe tryffelimassaan.
- Siirrä tryffelikulho peitettynä jääkaappiin 2 tunniksi. Nosta se huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tryffelien muotoilua.
- Ota massasta kahden lusikan avulla nokareita. Kierittele tryffelit halutessasi kaakaojauheessa, johon on sekoitettu kimallejauhetta.
- Säilytä tryffelit kannellisessa astiassa viileässä.
Vinkki!
Jos haluat antaa tryffeleitä lahjaksi, kääräise herkut ensin voipaperiin ja sitten nuottipaperiin. Sido paketti lopuksi kiinni kultalangalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat