Pipareita vai kakkua? Kinuskikissan tuplaherkku yhdistää molemmat
Reseptin ainekset
Piparkakkutaikina
- 200 ghuoneenlämpöistä voita
- 2 dlsokeria
- 2 dltummaa siirappia
- 1 ½ rkl kanelia
- 1 rklneilikkaa
- 1 rklkardemummaa
- 2 tlpomeranssia
- 2 tlinkivääriä
- 2munaa
- 1 lvehnäjauhoja
- 3 tlleivinjauhetta
Täyte
- 6 dlkuohukermaa
- ½ dl sokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 200 gvaniljarahkaa
- 2 rklvaniljakreemijauhetta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Piparitäytekakku valmistuu näin
- Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat joukkoon huolellisesti sekoittaen.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan pienissä erissä. Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa usean tunnin ajan, mielellään yön yli.
- Jaa taikina viiteen osaan. Kauli jokaisesta palasta leivinpaperin päällä 3–4 mm paksu levy. Leikkaa levystä ison piparkakkumuotin (tai reunavuoan, halkaisija 17 cm) avulla kuvio. Ylimääräisistä paloista saat kuudennen kuvion. Loppupaloista voit tehdä pieniä piparkakkuja koristeluun.
- Siirrä piparkakku leivinpapereineen pellille. Paista piparit yksitellen 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
- Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso pyöreä tylla (koko 13 mm).
- Pursota isoja palluroita piparkakkujen reunalle ja täytä keskiosa pursotuksella. Laita piparit päällekkäin. Päällimmäiseen pipariin voit tehdä erilaisen pursotuksen ja asettaa siihen pieniä pipareita pystyyn. Pidä kakkua jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua, jotta keksit pehmenevät.
Vinkki!
Ei huolta, vaikka sinulla ei olisikaan isoa piparimuottia. Paista levyt sellaisinaan tai tee oma pahvimalli.
Valmistus vaihe vaiheelta

Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!
Kotivinkki

Piparkakkutalotaikina – ohje, jolla rakennat joulun upeimman piparitalon
Maku

Pehmeä piparikakku
Maku

Piparkakkujen koristelu

Jouluinen pannukakku - uusi tapa herkutella pipareilla
Maku

Jouluiset mokkapalat – piparilta maistuva hittileivonnainen, joka koristellaan leikkisällä tonttulakilla
Meillä kotona

Piparikranssi – tässä on joulun suloisin tuliainen!
Maku

Hoi, älä syö kaikkia pipareita! Näin teet niistä kodin söpöimpiä joulukoristeita – 16 ihastuttavaa ideaa