Maku

Piparinen juustokakku

50 min
4.17
1

Piparinen juustokakku saa pohjansa piparitaikinasta ja täytteenä on mehevä tuorejuustotäyte. Pipareilla koristeltu kakku sopii upeasti joulun herkkupöytään!
Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 250 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 400 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Piparinen juustokakku valmistuu näin:

  1. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka hyvin tai vuoraa se leivinpaperilla.
  2. Kauli piparkakkutaikina vuoan pohjan kokoiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan.
  3. Sekoita juustokakun täytteen ainekset kulhossa ja kaada pohjalevylle.
  4. Paista torttua 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  5. Jäähdytä juustokakku täysin ennen tarjoilua, mielellään jääkaappikylmäksi.
  6. Koristele piparinen juustokakku valmiilla piparkakuilla, tai paista yli jääneestä taikinasta pieniä koristepiparkakkuja 200-asteisessa uunissa.
MITÄ PIDIT?
4.17