3,6(11)
Ikisuosikki sai jouluasun! Piparitahnalla kuorrutetut piparimokkapalat maistuvat täydelliseltä glögin parina
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Jouluisten piparimokkapalojen juju on piparkakuista tehty pehmeä keksitahna, joka toimii mokkapalojen kuorrutteena. Näitä ihanuuksia et voi vastustaa!
16.12.2021
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
30 palaa
200 gvoita tai leivonta margariinia
2½ dlvahvaa kahvijuomaa
5 dlvehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rklkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 rklpiparkakkumaustetta
3munaa
Piparitahna
200 gpiparkakkuja
1 dltomusokeria
50 gvoita tai margariinia
1 dlkiehuvaa vettä
Koristelu
piparkakkuja
koristerakeita

Piparimokkapalat leivotaan näin:

  1. Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvaseos. Vatkaa munat puuhaarukalla taikinaan.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus. Mittaa piparkakut ja tomusokeri monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Lisää pehmeä voi ja jatka sekoittamista. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes tahna on tasaista.
  5. Kumoa tahna kulhoon. Laita kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Levitä tahna hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja koristele piparkakkumuruilla ja koristerakeilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo