


Ikisuosikki sai jouluasun! Piparitahnalla kuorrutetut piparimokkapalat maistuvat täydelliseltä glögin parina
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Piparimokkapalojen juju on piparkakuista tehty pehmeä keksitahna, joka toimii mokkapalojen kuorrutteena. Näitä jouluisia ihanuuksia et voi vastustaa!
Reseptin ainekset
30 palaa
200 g
voita tai leivonta margariinia
2½ dl
vahvaa kahvijuomaa
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
4 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
3
munaa
Piparitahna
200 g
piparkakkuja
1 dl
tomusokeria
50 g
voita tai margariinia
1 dl
kiehuvaa vettä
Koristelu
piparkakkuja
koristerakeita
Piparimokkapalat – ohje:
- Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvaseos. Vatkaa munat puuhaarukalla taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Mittaa piparkakut ja tomusokeri monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Lisää pehmeä voi ja jatka sekoittamista. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes tahna on tasaista.
- Kumoa tahna kulhoon. Laita kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Levitä tahna hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja koristele piparkakkumuruilla ja koristerakeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat