Ikisuosikki sai jouluasun! Piparitahnalla kuorrutetut piparimokkapalat maistuvat täydelliseltä glögin parina

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Jouluisten piparimokkapalojen juju on piparkakuista tehty pehmeä keksitahna, joka toimii mokkapalojen kuorrutteena. Näitä ihanuuksia et voi vastustaa!
KA
3.3
0
Julkaistu: 16.12.2021


Reseptin ainekset (30 palaa)

  • 200 gvoita tai leivonta margariinia
  • 2½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 3munaa

Piparitahna

  • 200 gpiparkakkuja
  • 1 dltomusokeria
  • 50 gvoita tai margariinia
  • 1 dlkiehuvaa vettä

Koristelu

  • piparkakkuja
  • koristerakeita
Tulosta

Piparimokkapalat leivotaan näin:

  1. Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvaseos. Vatkaa munat puuhaarukalla taikinaan.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus. Mittaa piparkakut ja tomusokeri monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Lisää pehmeä voi ja jatka sekoittamista. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes tahna on tasaista.
  5. Kumoa tahna kulhoon. Laita kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Levitä tahna hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja koristele piparkakkumuruilla ja koristerakeilla.
Kommentoi »