Kotivinkki

Piparikuppikakut lumivalkoisella tuorejuustokuorrutteella – haukatessa herkun sisältä paljastuu yllätys!

35 min
KA
0
0

Piparikuppikakkujen sisältä paljastuu piparkakkutaikinasta pyöritelty sydän. Kuorruta kakkuset pehmeällä lumenvalkoisella tuorejuustokreemillä ja herkuttele!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (8 annosta)

Piparikuppikakut

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumausutetta
  • 100 gvoita
  • 2kananmunaa
  • 1 dlkermaa
  • 80 gpiparkakkutaikinaa

Kuorrutus

  • 50 gpehmeää voita
  • 150 gtuorejuustoa
  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Piparikuppikakut valmistuvat näin:

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Sulata voi ja sekoita se munien ja kerman kanssa toisessa kulhossa.
  3. Yhdistä jauhoseos ja voi-munaseos käännellen tasaiseksi taikinaksi.
  4. Jaa piparitaikina kahdeksaan osaan ja pyöritä palat palloiksi.
  5. Nosta paperiset muffinivuoat pellille. Lusikoi puolet taikinasta vuokiin. Laita jokaisen vuoan keskelle piparipallo. Lusikoi loppu taikina vuokiin.
  6. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
  7. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto, tomuja vaniljasokeri notkeaksi kuorrutukseksi. Pursota kuorrutus piparikuppikakkujen päälle tähtityllalla.
  8. Koristele piparikuppikakkujen pinta koristerakeilla ja pienillä tähtipiparkakuilla.

Vinkki!

Koristele pienet piparkakut kiinnittämällä niiden pintaan sokerikuorrutteella erilaisia koristerakeita.

MITÄ PIDIT?
0