Piparijoulutorttu yhdistää kaksi joulun suursuosikkia – ja tarvitset vain 3 raaka-ainetta!

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Piparijoulutortut ovat ratkaisu, kun et osaa valita torttujen ja piparkakkujen väliltä. Valitse täytemarmeladi oman makusi mukaan ja kiepauta herkut suloisiksi sydämiksi.
0
0
Julkaistu 22.12.2022


Reseptin ainekset (16 kpl)

  • 1 pkt (500 g)laskostettua voitaikinaa (tai 1 lehtitaikinalevy, 600 g)
  • 1 pkt (500 g)piparkakkutaikinaa
  • n. 200 gpaistonkestävää marmeladia (esim. vadelma-, luumu-, aprikoosi- tai omena)

Voitelu

  • 1kananmuna

Viimeistely

  • tomusokeria
Tulosta

Piparijoulutorttu – ohje:

  1. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kauli voi- tai lehtitaikina ja piparitaikina samankokoisiksi levyiksi. Voitele piparitaikina munalla. Siirrä voitaikina piparitaikinan päälle ja jatka kaulimista, kunnes saat noin 40 × 30 cm:n levyn.
  3. Levitä marmeladi tasaisesti levylle.
  4. Rullaa taikinaa molemmilta pitkiltä sivuilta niin, että rullat kohtaavat keskellä. Leikkaa rulla noin 2 sentin viipaleiksi ja käännä leikkauspinta ylöspäin. Muotoile tortut sydämiksi hieman venyttämällä taikinaa.
  5. Voitele tortut munalla.
  6. Paista piparijoulutorttuja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden torttujen pinnalle.
Kommentoi »