Piparijoulutorttu yhdistää kaksi joulun suursuosikkia – ja tarvitset vain 3 raaka-ainetta!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Piparijoulutortut ovat ratkaisu, kun et osaa valita torttujen ja piparkakkujen väliltä. Valitse täytemarmeladi oman makusi mukaan ja kiepauta herkut suloisiksi sydämiksi.
1 pkt (500 g)laskostettua voitaikinaa (tai 1 lehtitaikinalevy, 600 g)
1 pkt (500 g)piparkakkutaikinaa
n. 200 gpaistonkestävää marmeladia (esim. vadelma-, luumu-, aprikoosi- tai omena)
Voitelu
1kananmuna
Viimeistely
tomusokeria
Piparijoulutorttu – ohje:
Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Kauli voi- tai lehtitaikina ja piparitaikina samankokoisiksi levyiksi. Voitele piparitaikina munalla. Siirrä voitaikina piparitaikinan päälle ja jatka kaulimista, kunnes saat noin 40 × 30 cm:n levyn.
Levitä marmeladi tasaisesti levylle.
Rullaa taikinaa molemmilta pitkiltä sivuilta niin, että rullat kohtaavat keskellä. Leikkaa rulla noin 2 sentin viipaleiksi ja käännä leikkauspinta ylöspäin. Muotoile tortut sydämiksi hieman venyttämällä taikinaa.
Voitele tortut munalla.
Paista piparijoulutorttuja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden torttujen pinnalle.