


Pintapaahdettu graavilohi on sushinystävän uusi kalapöytäsuosikki
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Nopeasti pannulla paahdettu ja piparjuurimajoneesilla raidoitettu graavilohi haastaa perinteisen graavatun lohen.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 filee (800 g)
kotimaista kirjolohta
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
Piparjuurimajoneesi
2 dl
majoneesia
2 rkl
kuohukermaa
1 rkl
piparjuurta hienoksi raastettuna
1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
piparjuurta lastuina
Pintapaahdettu graavilohi – ohje:
- Kuivaa fileen pinta talouspaperilla. Poista ruodot ja evät tarvittaessa.
- Ripottele fileen pinnalle suola ja sokeri. Kääri tiiviisti leivin- tai voipaperiin ja sujauta muovipussiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk.
- Kuivaa filee talouspaperilla. Paahda pinta kaasupolttimella tai paista lihapuoli alaspäin nopeasti kuumalla paistinpannulla.
- Notkista majoneesi kermalla. Sekoita joukkoon piparjuuriraaste. Pane majoneesi pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin.
- Leikkaa lohi nahattomiksi viipaleiksi pyrstöstä alkaen. Aseta viipaleet vadille.
- Pursota kalan päälle majoneesiraitoja. Koristele ruohosipulilla ja piparjuurilastuilla.
Vinkki!
Oikaise halutessasi valmiilla graavilohella. Maidottoman version saat, kun käytät kasvipohjaista kermaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat