Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pintapaahdettu graavilohi on sushinystävän uusi kalapöytäsuosikki

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Nopeasti pannulla paahdettu ja piparjuurimajoneesilla raidoitettu graavilohi haastaa perinteisen graavatun lohen.

4.12.2023
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 filee (800 g)
kotimaista kirjolohta
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
Piparjuurimajoneesi
2 dl
majoneesia
2 rkl
kuohukermaa
1 rkl
piparjuurta hienoksi raastettuna
1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
piparjuurta lastuina

Pintapaahdettu graavilohi – ohje:

  1. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla. Poista ruodot ja evät tarvittaessa.
  2. Ripottele fileen pinnalle suola ja sokeri. Kääri tiiviisti leivin- tai voipaperiin ja sujauta muovipussiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk.
  3. Kuivaa filee talouspaperilla. Paahda pinta kaasupolttimella tai paista lihapuoli alaspäin nopeasti kuumalla paistinpannulla.
  4. Notkista majoneesi kermalla. Sekoita joukkoon piparjuuriraaste. Pane majoneesi pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin.
  5. Leikkaa lohi nahattomiksi viipaleiksi pyrstöstä alkaen. Aseta viipaleet vadille.
  6. Pursota kalan päälle majoneesiraitoja. Koristele ruohosipulilla ja piparjuurilastuilla.

Vinkki!

Oikaise halutessasi valmiilla graavilohella. Maidottoman version saat, kun käytät kasvipohjaista kermaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt