Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pinaattisämpylät muffinipellillä – yön yli kohotettu taikina takaa rapean kuoren

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min

Pinaattisämpylät kypsyvät näppärästi muffinipellillä. Yön yli kohotetusta taikinasta tehtyihin sämpylöihin muodostuu ihanan rapea kuori.

31.8.2018
Reseptin ainekset
12 sämpylää
Pinaattisämpylät
1 ps
tuoretta pinaattia (100 g tai pakastepinaattia 150 g)
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1 ½ tl
suolaa
½ tl
kuivahiivaa
3 ½ dl
vettä
Voiteluun
2 tl
öljyä

Pinaattisämpylät – ohje:

  1. Ryöppää ja hienonna tuorepinaatit tai sulata ja valuta pakastepinaatti. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vesi sekä pinaatit. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele jauhoja myös pinnalle. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja pane samalla 12-koloinen muffinipelti uuniin. Kohota taikinaa vielä uunin lämpiämisen ajan.
  3. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja öljyä kolot kevyesti rypsiöljyllä.
  4. Jaa taikina lastalla 12 osaan ja nosta palat kuumiin muffinipellin koloihin. Paista sämpylöitä noin 25 minuuttia tai kunnes sämpylöiden pinnat ovat kauniisti ruskistuneet.
  5. Tarjoa pinaattisämpylät lämpiminä esimerkiksi päärynä-porkkanakeiton kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt