Kotivinkki

Pinaattisämpylät muffinipellillä – yön yli kohotettu taikina takaa rapean kuoren

12 h 30 min
KA
MU
SO
VE
0
0

Pinaattisämpylät kypsyvät näppärästi muffinipellillä. Yön yli kohotetusta taikinasta tehtyihin sämpylöihin muodostuu ihanan rapea kuori.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 sämpylää)

Pinaattisämpylät

  • 1 pstuoretta pinaattia (100 g tai pakastepinaattia 150 g)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ½ tlkuivahiivaa
  • 3 ½ dlvettä

Voiteluun

  • 2 tlöljyä

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Pinaattisämpylät valmistuvat näin:

  1. Ryöppää ja hienonna tuorepinaatit tai sulata ja valuta pakastepinaatti. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vesi sekä pinaatit. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele jauhoja myös pinnalle. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja pane samalla 12-koloinen muffinipelti uuniin. Kohota taikinaa vielä uunin lämpiämisen ajan.
  3. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja öljyä kolot kevyesti rypsiöljyllä.
  4. Jaa taikina lastalla 12 osaan ja nosta palat kuumiin muffinipellin koloihin. Paista sämpylöitä noin 25 minuuttia tai kunnes sämpylöiden pinnat ovat kauniisti ruskistuneet.
  5. Tarjoa pinaattisämpylät lämpiminä esimerkiksi päärynä-porkkanakeiton kanssa.
MITÄ PIDIT?
0