Pinaattisämpylät muffinipellillä – yön yli kohotettu taikina takaa rapean kuoren
12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
12 h Pinaattisämpylät kypsyvät näppärästi muffinipellillä. Yön yli kohotetusta taikinasta tehtyihin sämpylöihin muodostuu ihanan rapea kuori.
KA
MU
SO
VE
0
Kuvat
Julkaistu 31.8.2018

Pinaattisämpylät muffinipellillä – yön yli kohotettu taikina takaa rapean kuoren
Reseptin ainekset (12 sämpylää)
Pinaattisämpylät
- 1 pstuoretta pinaattia (100 g tai pakastepinaattia 150 g)
- 4 dlvehnäjauhoja
- 3 dlsämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
- 1 ½ tlsuolaa
- ½ tlkuivahiivaa
- 3 ½ dlvettä
Voiteluun
- 2 tlöljyä
Pinaattisämpylät valmistuvat näin:
- Ryöppää ja hienonna tuorepinaatit tai sulata ja valuta pakastepinaatti. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vesi sekä pinaatit. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele jauhoja myös pinnalle. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja pane samalla 12-koloinen muffinipelti uuniin. Kohota taikinaa vielä uunin lämpiämisen ajan.
- Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja öljyä kolot kevyesti rypsiöljyllä.
- Jaa taikina lastalla 12 osaan ja nosta palat kuumiin muffinipellin koloihin. Paista sämpylöitä noin 25 minuuttia tai kunnes sämpylöiden pinnat ovat kauniisti ruskistuneet.
- Tarjoa pinaattisämpylät lämpiminä esimerkiksi päärynä-porkkanakeiton kanssa.

Parhaat sämpylät ikinä? Yhtälö on yksinkertaisempi kuin uskotkaan – näin leivot elämäsi herkullisimmat sämpylät!

Helpot sämpylät spelttijauhoista
Kotivinkki

Kurpitsaiset sämpylät
Maku

Porkkanaiset sämpylät
Maku

Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
Kotivinkki

Kaalisämpylät – kaalinlehdillä paistetut lämpimäiset saavat mehevyytensä kaalisilpusta
Maku

Juuressämpylät
Maku

Puurosämpylät
Maku