


Pinaattisämpylät muffinipellillä – yön yli kohotettu taikina takaa rapean kuoren
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Pinaattisämpylät kypsyvät näppärästi muffinipellillä. Yön yli kohotetusta taikinasta tehtyihin sämpylöihin muodostuu ihanan rapea kuori.
Reseptin ainekset
12 sämpylää
Pinaattisämpylät
1 ps
tuoretta pinaattia (100 g tai pakastepinaattia 150 g)
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1 ½ tl
suolaa
½ tl
kuivahiivaa
3 ½ dl
vettä
Voiteluun
2 tl
öljyä
Pinaattisämpylät – ohje:
- Ryöppää ja hienonna tuorepinaatit tai sulata ja valuta pakastepinaatti. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vesi sekä pinaatit. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele jauhoja myös pinnalle. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja pane samalla 12-koloinen muffinipelti uuniin. Kohota taikinaa vielä uunin lämpiämisen ajan.
- Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja öljyä kolot kevyesti rypsiöljyllä.
- Jaa taikina lastalla 12 osaan ja nosta palat kuumiin muffinipellin koloihin. Paista sämpylöitä noin 25 minuuttia tai kunnes sämpylöiden pinnat ovat kauniisti ruskistuneet.
- Tarjoa pinaattisämpylät lämpiminä esimerkiksi päärynä-porkkanakeiton kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat