Maku

Pinaatti-ricottauunipasta on lohturuokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!

50 min
KA
4
0

Pinaatti-ricottauunipasta valmistetaan tuorelasagnelevyistä, joiden sisään kääritään mehevää pinaatti-ricottatäytettä. Rullat kypsyvät näppärästi tomaattikastikkeessa uunissa.
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Täyte

  • 240 gbabypinaattia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt (250 g)ricottajuustoa
  • 1 muna
  • 1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1/8 tl muskottipähkinää jauhettuna
  • ½ rkubasilikaa

Lisäksi

  • 1 pkt (250 g)tuorelasagnelevyjä

Tomaattikastike

  • 500 gmaustettua paseerattua tomaattia (yrtti tai valkosipuli)
  • ½ tlsokeria
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dlparmesaaniraastetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pinaatti-ricottauunipasta valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja hienonna pinaatit karkeasti. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota pinaatit ja valkosipulinkynsi öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa tai kattilassa. Nosta sivuun ja anna jäähtyä hetki.
  3. Sekoita joukkoon ricotta, muna ja mausteet. Hienonna joukkoon myös basilika.
  4. Levitä lusikallinen täytettä jokaisen lasagnelevyn pitkän sivun reunaan. Pyöritä levyt rulliksi. Leikkaa rullat kolmeen osaan.
  5. Mausta paseerattu tomaatti sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kumoa kastike litran vetoiseen uunivuokaan.
  6. Nosta rullat pystyyn vieri viereen vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunipastaa 200 asteessa 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4