


Pinaatti-ricottauunipasta on lohturuokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Pinaatti-ricottauunipasta valmistetaan tuorelasagnelevyistä, joiden sisään kääritään mehevää pinaatti-ricottatäytettä. Rullat kypsyvät näppärästi tomaattikastikkeessa uunissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Täyte
240 g
babypinaattia
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 pkt (250 g)
ricottajuustoa
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1
muna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1/8 tl
muskottipähkinää jauhettuna
½ rku
basilikaa
Lisäksi
1 pkt (250 g)
tuorelasagnelevyjä
Tomaattikastike
500 g
maustettua paseerattua tomaattia (yrtti tai valkosipuli)
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Pinnalle
1 dl
parmesaaniraastetta
Pinaatti-ricottauunipasta – ohje:
- Huuhtele ja hienonna pinaatit karkeasti. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynsi.
- Kuullota pinaatit ja valkosipulinkynsi öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa tai kattilassa. Nosta sivuun ja anna jäähtyä hetki.
- Lisää ricotta, parmesaani, muna ja mausteet pinaattiseokseen. Hienonna basilika joukkoon.
- Levitä lusikallinen täytettä jokaisen lasagnelevyn pitkän sivun reunaan. Pyöritä levyt rulliksi. Leikkaa rullat kolmeen osaan.
- Mausta paseerattu tomaatti sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike litran vetoiseen uunivuokaan.
- Nosta rullat pystyyn vieri viereen vuokaan. Ripottele päälle parmesaaniraastetta. Paista pinaatti-ricottauunipastaa 200 asteessa 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat