Maku

Pinaatti-ricottauunipasta on lohturuokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Pinaatti-ricottauunipasta valmistetaan tuorelasagnelevyistä, joiden sisään kääritään mehevää pinaatti-ricottatäytettä. Rullat kypsyvät näppärästi tomaattikastikkeessa uunissa.
4.17
1
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

Täyte

  • 240 gbabypinaattia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt (250 g)ricottajuustoa
  • 1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 muna
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1/8 tl muskottipähkinää jauhettuna
  • ½ rkubasilikaa

Lisäksi

  • 1 pkt (250 g)tuorelasagnelevyjä

Tomaattikastike

  • 500 gmaustettua paseerattua tomaattia (yrtti tai valkosipuli)
  • ½ tlsokeria
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dlparmesaaniraastetta
Tulosta

Pinaatti-ricottauunipasta valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja hienonna pinaatit karkeasti. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota pinaatit ja valkosipulinkynsi öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa tai kattilassa. Nosta sivuun ja anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää ricotta, parmesaani, muna ja mausteet pinaattiseokseen. Hienonna basilika joukkoon.
  4. Levitä lusikallinen täytettä jokaisen lasagnelevyn pitkän sivun reunaan. Pyöritä levyt rulliksi. Leikkaa rullat kolmeen osaan.
  5. Mausta paseerattu tomaatti sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike litran vetoiseen uunivuokaan.
  6. Nosta rullat pystyyn vieri viereen vuokaan. Ripottele päälle parmesaaniraastetta. Paista uunipastaa 200 asteessa 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.17