Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pinaatinpoimijan paistos – testaa pinaattinen versio suositusta paimenen paistoksesta

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Jauheliha-pinaattipaistosta ja juustoista pinaattimuusia sisältävä paistos on sydämet sulattava syysruoka. Korvaa jauheliha kasvisversiossa soijarouheella tai kasvisjauhiksella.

2.11.2023
Reseptin ainekset
6 annosta
Kastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400 g
naudanjauhelihaa (15 %)
2 tl
rypsiöljyä paistamiseen
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
200 g
pinaattia
4 dl
ruokakermaa
Muusi
1 kg
jauhoista perunaa
150 g
pinaattia
3 dl
maitoa
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
150 g
juustoraastetta
Lisäksi
1
mieto chili
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sokeria

Pinaatinpoimijan paistos – ohje:

  1. Kuori muusin perunat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
  2. Valmista kastike perunoiden kiehuessa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää huuhdellut pinaatit ja kerma. Anna hautua muutama minuutti.
  3. Valuta kypsät perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Huuhtele pinaatit. Kuumenna pienessä kattilassa maito, voi, suola ja pinaatit. Kaada seos perunasoseeseen ja sekoita. Kääntele sekaan juustoraaste.
  4. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan (noin 20 × 30 cm) ja lisää päälle muusi.
  5. Leikkaa chili paloiksi. Soseuta chili, öljy ja sokeri sauvasekoittimella. Valuta paistoksen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt