Kotivinkki

Pikapikkelöidyt kasvikset raikastavat annoksen kuin annoksen – herkullinen lisuke on superhelppo tehdä!

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Etikkaan säilötyillä kasviksilla saa nopeasti väriä ja piristystä ruokapöytään. Kokeile pikapikkelöityjä kasviksia esimerkiksi perinteisten jauheliha­ruokien, kuten lihapullien kanssa.
GL
VE
4
0
Julkaistu: 1.8.2022


Reseptin ainekset (6–8 annosta )

  • 2porkkanaa
  • 4–5pientä raitajuurta
  • 1punasipuli
  • 200 gkukkakaalia
  • 1kesäkurpitsa

Liemi

  • 2 dlomenaviinietikkaa
  • ½ dlsokeria
  • 3 dlvettä
  • 1½ tlsuolaa
  • 2 rklsinapinsiemeniä
  • 5mustaherukan lehteä
Tulosta

Pikapikkelöidyt kasvikset valmistuvat näin:

  1. Kuori porkkanat, raitajuuret ja punasipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi, punasipuli viipaleiksi ja höylää raitajuuri ohuiksi lanteiksi. Leikkaa kukkakaali ja ­kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi.
  2. Kiehauta liemen aineet musta­herukanlehtiä lukuun ottamatta kattilassa. Pane porkkanat, raitajuuret ja punasipuli lopuksi kattilaan ja keitä noin 1 minuutti. Anna liemen ja kasvisten jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pane kaikki kasvikset, raa’at ja kiehautetut, isoon lasipurkkiin yhdessä mustaherukanlehtien kanssa. Kaada liemi kasvisten päälle purkkiin. Säilytä pikapikkelöidyt kasvikset kylmässä.

Vinkki!

Pikasäilyke on syötävissä vaikka heti, koska ohuiksi leikatut juurekset ja sipuli käväisevät kattilassa hetken kypsymässä. Parhaimmillaan kasvikset ovat noin vuorokauden maustumisen jälkeen. Vihannesten kokonaissäilyvyysaika on 1–2 viikkoa, sillä niissä on suolaa vain ripaus.

Kommentoi »