Pikapikkelöidyt kasvikset raikastavat annoksen kuin annoksen – herkullinen lisuke on superhelppo tehdä!
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Etikkaan säilötyillä kasviksilla saa nopeasti väriä ja piristystä ruokapöytään. Kokeile pikapikkelöityjä kasviksia esimerkiksi perinteisten jauheliharuokien, kuten lihapullien kanssa.
GL
VE
4.3
Kuvat
Julkaistu 1.8.2022

Pikapikkelöidyt kasvikset raikastavat annoksen kuin annoksen – herkullinen lisuke on superhelppo tehdä!
Reseptin ainekset (6–8 annosta )
- 2porkkanaa
- 4–5pientä raitajuurta
- 1punasipuli
- 200 gkukkakaalia
- 1kesäkurpitsa
Liemi
- 2 dlomenaviinietikkaa
- ½ dlsokeria
- 3 dlvettä
- 1½ tlsuolaa
- 2 rklsinapinsiemeniä
- 5mustaherukan lehteä
Pikapikkelöidyt kasvikset valmistuvat näin:
- Kuori porkkanat, raitajuuret ja punasipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi, punasipuli viipaleiksi ja höylää raitajuuri ohuiksi lanteiksi. Leikkaa kukkakaali ja kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi.
- Kiehauta liemen aineet mustaherukanlehtiä lukuun ottamatta kattilassa. Pane porkkanat, raitajuuret ja punasipuli lopuksi kattilaan ja keitä noin 1 minuutti. Anna liemen ja kasvisten jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pane kaikki kasvikset, raa’at ja kiehautetut, isoon lasipurkkiin yhdessä mustaherukanlehtien kanssa. Kaada liemi kasvisten päälle purkkiin. Säilytä pikapikkelöidyt kasvikset kylmässä.
Vinkki!
Pikasäilyke on syötävissä vaikka heti, koska ohuiksi leikatut juurekset ja sipuli käväisevät kattilassa hetken kypsymässä. Parhaimmillaan kasvikset ovat noin vuorokauden maustumisen jälkeen. Vihannesten kokonaissäilyvyysaika on 1–2 viikkoa, sillä niissä on suolaa vain ripaus.

Kuin tavallista tujumpaa kotiketsuppia! Tomaattipikkelssi maustetaan chilillä, valkosipulilla ja inkiväärillä
Kotivinkki

Näihin jää koukkuun! Pikkelöidyt sipulit ovat täydellinen lisuke – näin teet happaman mausteiset herkkusipulit itse
Kotivinkki

Kesäklassikko uudella tavalla! Pikkelöity savulohi on kalaruokien tähti – kirpeä etikkaliemi raikastaa rasvaisen lohen täydellisesti
Maku

Pikkelöidyt sienet
Maku

Korianterikurkut
Maku

Hernepikkelssi
Maku

Mausteöljy rikastaa salaatit ja pääruoat uudelle tasolle – nappaa resepti
Maku

Täydellinen lisä pataruokiin ja salaatteihin! Kirpsakat suolasitruunat tuovat ruokaan vinkeää makua
Kotivinkki