


Pikapikkelöidyt kasvikset raikastavat annoksen kuin annoksen – herkullinen lisuke on superhelppo tehdä!
15 min
Etikkaan säilötyillä kasviksilla saa nopeasti väriä ja piristystä ruokapöytään. Kokeile pikapikkelöityjä kasviksia esimerkiksi perinteisten jauheliharuokien, kuten lihapullien kanssa.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2
porkkanaa
4–5
pientä raitajuurta
1
punasipuli
200 g
kukkakaalia
1
kesäkurpitsa
Liemi
2 dl
omenaviinietikkaa
½ dl
sokeria
3 dl
vettä
1½ tl
suolaa
2 rkl
sinapinsiemeniä
5
mustaherukan lehteä
Pikapikkelöidyt kasvikset valmistuvat näin:
- Kuori porkkanat, raitajuuret ja punasipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi, punasipuli viipaleiksi ja höylää raitajuuri ohuiksi lanteiksi. Leikkaa kukkakaali ja kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi.
- Kiehauta liemen aineet mustaherukanlehtiä lukuun ottamatta kattilassa. Pane porkkanat, raitajuuret ja punasipuli lopuksi kattilaan ja keitä noin 1 minuutti. Anna liemen ja kasvisten jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pane kaikki kasvikset, raa’at ja kiehautetut, isoon lasipurkkiin yhdessä mustaherukanlehtien kanssa. Kaada liemi kasvisten päälle purkkiin. Säilytä pikapikkelöidyt kasvikset kylmässä.
Vinkki!
Pikasäilyke on syötävissä vaikka heti, koska ohuiksi leikatut juurekset ja sipuli käväisevät kattilassa hetken kypsymässä. Parhaimmillaan kasvikset ovat noin vuorokauden maustumisen jälkeen. Vihannesten kokonaissäilyvyysaika on 1–2 viikkoa, sillä niissä on suolaa vain ripaus.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat