Maku

Pikapikkelöidyt kasvikset

20 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen10 min
Pikkelöinti on helppo tapa taikoa kasviksiin uusia makuja. Kiehatettuun liemeen lisätään yrttejä ja mausteita, ja jo muutaman tunnin päästä kasvikset ovat valmiina vaikkapa juustolautasen tai salaatin seuraksi.
3
0
Kuvat Tiina Garvey


Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlväkiviinaetikkaa
  • 3 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 500 gkasviksia (kuten porkkanaa, varsiselleriä, kukkakaalia)
Tulosta

Kiehauta kattilassa etikka ja vesi. Lisää joukkoon sokeri ja suola ja hämmentele kunnes ne liukenevat nesteeseen.

Lisää kattilaan viipaloidut kasvikset, timjami ja laakerinlehdet. Anna kiehua minuutin ajan.

Kaada vihannekset ja liemi lasipurkkeihin. Kierrä purkkien kannet kiinni ja anna jäähtyä.

Nosta lasipurkit jääkaappiin. Anna kasvisten maustua parista tunnista vuorokauteen oman maun mukaan. Mitä pidempää kasvikset maustuvat, sen voimakkaampi etikan ja mausteiden maku on.

Kasvikset säilyvät rapeina ja ovat parhaimmillaan 5 päivän ajan jääkaapissa säilytettynä.

Mausteiksi sopivat erilaiset yrtit, sinapinsiemet ja pippurit - valitse oma yhdistelmä! Anna kasvisten maustua parista tunnista vuorokauteen, oman maun mukaan.
MITÄ PIDIT?
3