Maku

Kakkukestit kahdelle, neljälle tai kuudelle! Pieni täytekakku kruunaa merkkipäivän – paahdettu voi ja kardemummakreemi viettelevät

1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
30 min
Pieni täytekakku syntyy näppärästi pellillä paistetusta kakkupohjasta. Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen reseptillä valmistat söpöt minikakut kahdelle, neljälle tai kuudelle. Kakun jujuna ovat ruskistettu voi, makea hillo ja kardemummakreemi. Tee pieniin juhliin tai piristä viikonloppua taivaallisella kakulla!
KA
4
1
Julkaistu: 6.5.2021


Reseptin ainekset (3 kahden hengen kakkua)

Paahdettu voi

  • 150 gvoita

Levykakkupohja

  • 3munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlsulaa paahdettua voita jäähtyneenä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kardemummakreemi paahdetusta voista

  • 50 ghuoneenlämpöistä voita kuutioina
  • 1 dlsulaa paahdettua voita jäähtyneenä
  • 4 dltomusokeria
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tljauhettua kardemummaa

Lisäksi

  • 3 rkl/kakkuvadelma- ja raparperihilloa tai muuta raikkaan makeaa hilloa
  • syötäviä kukkia (esim. syreeni)
Tulosta

Pieni täytekakku valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin paahdettu voi. Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan ja nosta kattila levylle. Lämmitä keskilämmöllä ja anna sulaa. Voi alkaa paahtumaan, kun havaitset pähkinäisen tuoksun ja kattilan pohjalle ilmestyy tummia hippuja. Sekoita välillä, ettei voi tartu pohjaan. Kun voi on saanut väriä ja paahtunut, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä voi huoneenlämpöiseksi, mutta vielä juoksevaksi.
  2. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää paahdettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
  3. Sekoita jauhot toisessa kulhossa. Siivilöi jauhot kolmessa erässä muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita nuolijalla. Paista kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  5. Mittaa voit ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää kylmä tuorejuusto ja jatka vatkaamista. Lisää kardemumma vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi kreemi pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  6. Kokoa kakku tarjoilualustalle. Ota kakkupohjasta pyöreällä muotilla (ø 10–12 cm) tai lasilla kolme samankokoista ympyrää. Pohjasta riittää kolmeen kakkuun, eli saat siitä yhteensä 9 ympyrää. Jos et valmista nyt kuin yhden kakun, pakasta loput pohjat.
  7. Sivele pohjat hillolla ja pursota päälle kreemiä. Tee jokainen kerros samalla tavalla. Koristele pieni täytekakku syötävillä kukilla. Pakasta pohjasta ylijääneet palat ja tee niistä lasikakkuja myöhemmin.

Vinkki!

Valmista gluteeniton kakku vaihtamalla vehnäjauhot perunajauhoihin.

1 kommentti