Kakkukestit kahdelle, neljälle tai kuudelle! Pieni täytekakku kruunaa merkkipäivän – paahdettu voi ja kardemummakreemi viettelevät
1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
30 minPieni täytekakku syntyy näppärästi pellillä paistetusta kakkupohjasta. Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen reseptillä valmistat söpöt minikakut kahdelle, neljälle tai kuudelle. Kakun jujuna ovat ruskistettu voi, makea hillo ja kardemummakreemi. Tee pieniin juhliin tai piristä viikonloppua taivaallisella kakulla!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.5.2021

Kakkukestit kahdelle, neljälle tai kuudelle! Pieni täytekakku kruunaa merkkipäivän – paahdettu voi ja kardemummakreemi viettelevät
Reseptin ainekset (3 kahden hengen kakkua)
Paahdettu voi
- 150 gvoita
Levykakkupohja
- 3munaa
- 1 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 dlsulaa paahdettua voita jäähtyneenä
- 1 dlvehnäjauhoja
- ½ dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Kardemummakreemi paahdetusta voista
- 50 ghuoneenlämpöistä voita kuutioina
- 1 dlsulaa paahdettua voita jäähtyneenä
- 4 dltomusokeria
- 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 tljauhettua kardemummaa
Lisäksi
- 3 rkl/kakkuvadelma- ja raparperihilloa tai muuta raikkaan makeaa hilloa
- syötäviä kukkia (esim. syreeni)
Pieni täytekakku valmistetaan näin:
- Valmista ensin paahdettu voi. Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan ja nosta kattila levylle. Lämmitä keskilämmöllä ja anna sulaa. Voi alkaa paahtumaan, kun havaitset pähkinäisen tuoksun ja kattilan pohjalle ilmestyy tummia hippuja. Sekoita välillä, ettei voi tartu pohjaan. Kun voi on saanut väriä ja paahtunut, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä voi huoneenlämpöiseksi, mutta vielä juoksevaksi.
- Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää paahdettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
- Sekoita jauhot toisessa kulhossa. Siivilöi jauhot kolmessa erässä muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita nuolijalla. Paista kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa voit ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää kylmä tuorejuusto ja jatka vatkaamista. Lisää kardemumma vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi kreemi pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Kokoa kakku tarjoilualustalle. Ota kakkupohjasta pyöreällä muotilla (ø 10–12 cm) tai lasilla kolme samankokoista ympyrää. Pohjasta riittää kolmeen kakkuun, eli saat siitä yhteensä 9 ympyrää. Jos et valmista nyt kuin yhden kakun, pakasta loput pohjat.
- Sivele pohjat hillolla ja pursota päälle kreemiä. Tee jokainen kerros samalla tavalla. Koristele pieni täytekakku syötävillä kukilla. Pakasta pohjasta ylijääneet palat ja tee niistä lasikakkuja myöhemmin.
Vinkki!
Valmista gluteeniton kakku vaihtamalla vehnäjauhot perunajauhoihin.

Suklaamoussekakku sulaa suuhun! Neljän hengen pikkukakku on pienten juhlien ehdoton tähti
Maku

Nopea sekoitus, mukiin ja mikroon! Pienet suklaakakut valmistuvat mikrossa parissa minuutissa
Meillä kotona

Täytekakku on juhlien kunkku! Kurkkaa herkulliset reseptit ja löydä oma suosikkisi

Täytekakkupohja – herkullisten ja onnistuneiden kakkujen salaisuus löytyy kuorrutuksen alta
Maku

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Sitruuna-juustokakkutrifle
Maku

Hillakakku – lakkahillo ja mokkakreemi tekevät juhlapöydän komeimmasta herkusta suorastaan syntisen herkullisen
Meillä kotona

Kauralastukakku – mikä herkkujen herkku! Rapeat jättikeksit ja puolukkainen kinuskikerma vievät kertaheitolla makutaivaaseen
Maku