Pienet sitruuna-lakritsipavlovat

2 h 55 min
5
0

Pienet sitruuna-lakritsipavlovat

Supersöpöt ja minikokoiset sitruuna-lakritsipavlovat muistuttavat linnunpesiä. Sitruunatahnan, lakritsikastikkeen ja kermavaahdon koukuttava yhdistelmä tekee näistä pikkupesistä pääsiäisen suosikkijälkkäreitä!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pavlovapohjat

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria (erikoishienoa)
  • 1/2 tlsitruunamehua
  • 1/2 dlmakeisia (turkinpippurirouhetta)

Sitruunatäyte

  • 2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 tlsitruunankuorta
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 2 kplkeltuaista
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 rklvoita

Lakritsikastike

  • 75 glakritsia (Lakritsitoffeeta, esim. Hopeatoffee)
  • 2 rklturkinpippurirouhetta
  • 1 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/3 dlmakeisia (turkinpippurirouhetta)

Tee näin

2 h 55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN2 h

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sitruunamehu. Kääntele lopuksi marenkiin turkinpippurirouhe.

Nostele marenkimassa pursotuspussiin. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille Ø 5–6 cm:n kokoisia pieniä kiekkoja ja niihin kuppimaiset reunat.

Kuivata pavlovapohjia 100-asteisessa kiertoilmauunissa noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Lämpötila tasalämmöllä kuivatettaessa on 125 astetta.

Mittaa sitruunatäytteen kaikki aineet voita lukuun ottamatta pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos saostuu, siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä täyte.

Liuota lakritsitoffeet ja turkinpippurirouhe kuumaan kermaan. Jäähdytä kastike.

Vatkaa desi kerma vaahdoksi.

Täytä pavlovat teelusikallisella lakritsikastiketta, nokareella sitruunatäytettä ja kermavaahtoa. Ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta. Tarjoa pavlovat heti täyttämisen jälkeen.

Vinkki!

Voit tehdä myös ison pavlovan tai isommat annospavlovat samalla marenkiohjeella!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä