Maku

Pienet porkkanakakut

1 h 20 min
4.2
3

Pienet porkkanakakut

Porkkanakakku muuntuu myös ihanaksi miniversioksi! Paista pienet porkkanakakut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele tarjoilukuntoon ihanalla sulatejuustokuorrutteella.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 4 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlkanelia
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 250 gporkkanaa (raasteena)
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Kuorrutus

  • 50 gvoita
  • 200 gsulatejuustoa (maustamaton)
  • 2 dltomusokeria

Koristeluun

  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista pienet porkkanakakut näin:

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina muffini- tai leivosvuokiin.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri.

Levitä tai pursota kuorrutus kakkujen pinnalle.

Koristele pienet porkkanakakut sokerikoristeilla tai koristerakeilla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä