


Peuranpaisti – täydennä rento mutta juhlava ateria ranskalaisilla perunoilla ja maa-artisokkamajoneesilla
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Peuranpaisti on juhlaherkku vailla vertaa. Paras lopputulos syntyy, kun kypsennät lihan alhaisessa lämpötilassa roseeksi ja maltat antaa sen vetäytyä hyvin ennen leikkaamista.
Reseptin ainekset
6 annosta
noin 700 g
peuranulkopaista
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Maa-artisokkamajoneesi
2 dl
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
2 dl
majoneesia
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
Peuranpaisti – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
- Poista lihan pinnalta mahdolliset kalvot ja rasva. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista pinta joka puolelta. Siirrä liha uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi pinta.
- Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja pane vuoka 100-asteiseen uuniin. Kypsennä paistia noin kaksi tuntia, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Tällöin liha on sisältä punertavaa ja mehevää. Ota vuoka uunista ja peitä liha kevyesti foliolla. Anna vetäytyä noin tunti ennen lihan leikkaamista.
- Peuranpaisti tarjotaan ranskanperunoiden ja maa-artisokkamajoneesin kanssa.
Maa-artisokkamajoneesi – ohje:
- Helppo maa-artisokkamajoneesi syntyy sekoittamalla maa-artisokkasose, majoneesi ja mausteet keskenään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
