Kotivinkki

Ranskalaiset perunat – herkullisimmillaan itse tehtyinä

40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen
Rouheat ja rapeat ranskalaiset valmistuvat helposti myös kotikeittiössä. Paistamalla ranskalaiset perunat kahteen kertaan öljyssä saat niihin erityistä rapeutta. Kurkkaa resepti ja kokeile!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3
1
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4–5 annosta)

Ranskalaiset

  • 1 kgsuuria kiinteitä perunoita
  • 1 lrypsiöljyä
  • suolaa
Tulosta

Ranskalaiset valmistuvat näin:

  1. Pese ja paloittele perunat. Huuhdo ja kuivaa perunat talouspaperilla.
  2. Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Testaa lämpö laittamalla yksi peruna kattilaan. Öljy on sopivan kuuma paistamista varten, jos öljy alkaa heti poreilla perunan ympärillä. Paista potut pienissä erissä öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta ranskalaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  3. Kuumenna ranskalaisten öljy uudelleen ja paista perunat toiseen kertaan. Paista tällä kertaa noin 5 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet sopivan ruskeanvärin ja ovat kypsiä. Nosta jälleen valumaan. Mausta ranskalaiset suolalla.
MITÄ PIDIT?
3