


Ranskalaiset perunat – herkullisimmillaan itse tehtyinä
40 min
Rouheat ja rapeat ranskalaiset valmistuvat helposti myös kotikeittiössä. Paistamalla ranskalaiset perunat kahteen kertaan öljyssä saat niihin erityistä rapeutta. Kurkkaa resepti ja kokeile!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Ranskalaiset
1 kg
suuria kiinteitä perunoita
1 l
rypsiöljyä
suolaa
Ranskalaiset valmistuvat näin:
- Pese ja paloittele perunat. Huuhdo ja kuivaa perunat talouspaperilla.
- Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Testaa lämpö laittamalla yksi peruna kattilaan. Öljy on sopivan kuuma paistamista varten, jos öljy alkaa heti poreilla perunan ympärillä. Paista potut pienissä erissä öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta ranskalaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Kuumenna ranskalaisten öljy uudelleen ja paista perunat toiseen kertaan. Paista tällä kertaa noin 5 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet sopivan ruskeanvärin ja ovat kypsiä. Nosta jälleen valumaan. Mausta ranskalaiset suolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat