Maku

Peukalokeksit – rahkainen herkkukolo ja sitruunatahna kruunaavat helpot pääsiäiskeksit

55 min
4
0

Peukalokeksit, amerikkalaisittain thumbprint cookies, saavat nimensä herkkukolosta, joka painetaan murotaikinapalleroihin peukalonpäällä. Nämä pirtsakat pääsiäiskeksit viimeistellään ihanalla sitruunatahnalla ja sisältä paljastuu mehevä rahkatäyte.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (30 kpl)

Murotaikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 200 gvoita
  • 1muna

Rahkatäyte

  • 125 gmaitorahkaa
  • 1muna
  • ½ dlsitruunamehua
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Peukalokeksit leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pilko voi kuutoiksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Nypi seos tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile taikinasta kaksi tankoa, kääri ne kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.
  3. Tee sillä välin rahkatäyte. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
  4. Ota taikinatangot jääkaapista ja leikkaa niistä sentin paksuisia viipaleita. Pyörittele viipaleet palloiksi, kierittele sokerissa ja laita leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paina taikinapallojen keskelle peukalolla kuoppa ja nostele siihen teelusikallinen rahkatäytettä.
  6. Paista peukalokeksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes keksien pinta alkaa muuttua kullanruskeaksi.
  7. Viimeistele keksit nokareella sitruunatahnaa ja raastettua sitruunankuorta.

MITÄ PIDIT?
4