


Pestomaustettu graavilohi
24 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 24 h 0 min
Klassisen graavilohen maustaa aito, itse tehty pesto.
Reseptin ainekset
20 annosta
1 kg
lohifileetä
2 rkl
sormisuolaa
1 rkl
sokeria
1 tl
valkopippuria
Pestokastike
1/2 dl
manteleita
5 dl
tuoreita basilikanlehtiä
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
100 g
parmesaanijuustoa
2 dl
oliiviöljyä
Viimeistelyyn
1 dl
tuoreita basilikanlehtiä
Pestomaustettu graavilohi – ohje:
- Nypi lohifileistä selkäruodot pois.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään. Hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri voipaperiin tiukaksi paketiksi. Sujauta vielä pakastepussiin ja sulje tiukasti. Siirrä jääkaappiin. Pane kalan päälle kevyt paino.
- Anna lohen maustua 1–2 vrk kalafileen paksuudesta riippuen. Kääntele lohipakettia välillä.
- Valmista pesto. Hienonna mantelit monitoimikoneessa.
- Lisää basilikanlehdet, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kun basilika on survoutunut tahnaksi, lisää joukkoon juusto.
- Lisää lopuksi öljy nauhana koneen käydessä. Tarkista maku.
- Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi vinoviipaleiksi nahkaa myötäillen.
- Asettele lohiviipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle pestoa. Viimeistele basilikanlehdillä.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisen graavilohen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat