Maku

Pestomaustettu graavilohi

24 h 40 min
0
0

Pestomaustettu graavilohi

GL
MU
0
0
Klassisen graavilohen maustaa aito, itse tehty pesto.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 1 kglohifileetä
  • 2 rklsormisuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria

Pestokastike

  • 1/2 dlmanteleita
  • 5 dltuoreita basilikanlehtiä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 100 gparmesaanijuustoa
  • 2 dloliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • 1 dltuoreita basilikanlehtiä

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Nypi lohifileistä selkäruodot pois.

Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.

Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään. Hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri voipaperiin tiukaksi paketiksi. Sujauta vielä pakastepussiin ja sulje tiukasti. Siirrä jääkaappiin. Pane kalan päälle kevyt paino.

Anna lohen maustua 1–2 vrk kalafileen paksuudesta riippuen. Kääntele lohipakettia välillä.

Valmista pesto. Hienonna mantelit monitoimikoneessa.

Lisää basilikanlehdet, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kun basilika on survoutunut tahnaksi, lisää joukkoon juusto.

Lisää lopuksi öljy nauhana koneen käydessä. Tarkista maku.

Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi vinoviipaleiksi nahkaa myötäillen.

Asettele lohiviipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle pestoa. Viimeistele basilikanlehdillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä