Pestomaustettu graavilohi
24 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
24 h Klassisen graavilohen maustaa aito, itse tehty pesto.
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.8.2017

Pestomaustettu graavilohi
Ainekset (20 annosta)
- 1 kglohifileetä
- 2 rklsormisuolaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlvalkopippuria
Pestokastike
- 1/2 dlmanteleita
- 5 dltuoreita basilikanlehtiä
- 2 rklsitruunamehua
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 100 gparmesaanijuustoa
- 2 dloliiviöljyä
Viimeistelyyn
- 1 dltuoreita basilikanlehtiä
Nypi lohifileistä selkäruodot pois.
Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään. Hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri voipaperiin tiukaksi paketiksi. Sujauta vielä pakastepussiin ja sulje tiukasti. Siirrä jääkaappiin. Pane kalan päälle kevyt paino.
Anna lohen maustua 1–2 vrk kalafileen paksuudesta riippuen. Kääntele lohipakettia välillä.
Valmista pesto. Hienonna mantelit monitoimikoneessa.
Lisää basilikanlehdet, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kun basilika on survoutunut tahnaksi, lisää joukkoon juusto.
Lisää lopuksi öljy nauhana koneen käydessä. Tarkista maku.
Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi vinoviipaleiksi nahkaa myötäillen.
Asettele lohiviipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle pestoa. Viimeistele basilikanlehdillä.
MITÄ PIDIT?
0