Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihanan vihreää

Maistuu kesältä! Nokkospesto kruunaa uuden sadon perunoista valmistetun perunasalaatin

1 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 0 min

Ryöpätyistä nokkosista, valkosipulista, parmesaanista ja mantelilastuista valmistuu alkukesän ihana pesto. Se saa kaverikseen herkullisen perunasalaatin. Tämä yhdistelmä ihastuttaa!

20.6.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
uuden sadon perunaa
½
kurkku
¼ tl + ¼ tl
suolaa
1
punasipuli
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
Nokkospesto
2
valkosipulinkynttä
1 dl
nokkosta ryöpättynä
1 ps (70 g)
mantelilastuja
1 dl
parmesaania raastettuna
1½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa

Nokkospesto ja perunasalaatti – ohje:

  1. Pese ja keitä perunat napakan kypsiksi. Anna jäähtyä.
  2. Kuutioi kurkku. Sekoita kuutioihin suolaa.
  3. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää etikka, sokeri, mustapippuri ja suolaa. Sulje kansi ja hölskytä noin minuutti.
  4. Hienonna valkosipuli. Laita muut pestoainekset kapeaan kulhoon ja surauta sileäksi sauvasekoittimella. Sekoita valkosipuli pestoon lusikalla.
  5. Leikkaa perunat viipaleiksi ja kääntele mukaan kurkkukuutiot, punasipuli etikoineen ja puolet pestosta. Kippaa salaatti tarjoiluvadille ja lusikoi loppu pesto päälle.

Puolen minuutin ryöppäys riittää

  • Kuumenna isossa kattilassa noin 5 litraa vettä. Lisää 3 ruokalusikallista suolaa ja upota nokkoset kiehuvaan veteen. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, keitä nokkosia noin 30 sekunnin ajan. Nosta nokkoset kattilasta reikäkauhalla tai pihdeillä siivilään ja viilennä kylmällä vedellä. Viilennys auttaa vihreän värin säilyttämisessä.
  • Samaa keitinvettä voi käyttää uudelleen seuraavan nokkossatsin ryöppäämiseen.
  • Valuta nokkonen aina huolellisesti ennen käyttöä tai pakastamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt