


Perunasalaatti uusista perunoista – kesän parhaat maut samalla lautasella
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Perunasalaatti uusista perunoista – voiko olla parempaa? Keitä, paloittele ja upota potut kastikkeeseen hieman lämpiminä, niin ne maustuvat parhaiten. Kapris tuo sopivaa kirpeyttä, ja avokado viimeistelee salaattiin kermaisen tunnun.
Reseptin ainekset
4-6 annosta
Perunasalaatti uusista perunoista
n. 800 g
kiinteitä perunoita
1
punasipuli
1
avokado
1/2 dl
pieniä kapriksia
rucolaa, varrellisia kapriksia koristeeksi
Kastike
1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
sitruunan mehua
1 rkl
dijonsinappia
2 tl
suolaa
mustapippuria
Perunasalaatti uusista perunoista – ohje:
- Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi kiehuvassa vedessä.
- Leikkaa perunat hieman jäähtyneinä noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.
- Valmista kastike. Mittaa kulhon pohjalle kaikki ainekset ja sekoita. Lisää perunat ja sipulit ja sekoita niin, että kastike maustaa kaikki viipaleet.
- Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja kaprikset perunasalaattiin varovasti nostellen.
- Lisää kourallinen rucolaa juuri ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja koristele perunasalaatti varrellisilla kapriksilla.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat