Kotivinkki

Perunasalaatti uusista perunoista – kesän parhaat maut samalla lautasella

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Perunasalaatti uusista perunoista – voiko olla parempaa? Keitä, paloittele ja upota potut kastikkeeseen hieman lämpiminä, niin ne maustuvat parhaiten. Kapris tuo sopivaa kirpeyttä, ja avokado viimeistelee salaattiin kermaisen tunnun.
GL
KA
LA
MA
MU
4.7
0
Julkaistu: 9.10.2015


Ainekset (4-6 annosta)

Perunasalaatti uusista perunoista

  • n. 800 gkiinteitä perunoita
  • 1punasipuli
  • 1avokado
  • 1/2 dlpieniä kapriksia
  • rucolaa, varrellisia kapriksia koristeeksi

Kastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunan mehua
  • 1 rkldijonsinappia
  • 2 tlsuolaa
  • mustapippuria
Tulosta

Perunasalaatti uusista perunoista valmistuu näin:

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi kiehuvassa vedessä.
  2. Leikkaa perunat hieman jäähtyneinä noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  3. Valmista kastike. Mittaa kulhon pohjalle kaikki ainekset ja sekoita. Lisää perunat ja sipulit ja sekoita niin, että kastike maustaa kaikki viipaleet.
  4. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja kaprikset perunasalaattiin varovasti nostellen.
  5. Lisää kourallinen rucolaa juuri ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja koristele perunasalaatti varrellisilla kapriksilla.
MITÄ PIDIT?
4.67
Kommentoi »