Kotivinkki

Perunasalaatti

55 min
4
0

Perunasalaatti

Peruna imee ihanasti makuja. Keitä, paloittele ja upota potut kastikkeeseen hieman lämpiminä, niin ne maustuvat parhaiten. Kapris tuo sopivaa kirpeyttä, ja avokado viimeistelee salaattiin kermaisen tunnun.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • n. 800 gkiinteitä perunoita
  • 1punasipuli
  • 1avokado
  • 1/2 dlpieniä kapriksia
  • rukolaa, varrellisia kapriksia koristeeksi

Kastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunan mehua
  • 1 rkldijonsinappia
  • 2 tlsuolaa
  • mustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi kiehuvassa vedessä.

2. Leikkaa perunat hieman jäähtyneinä noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.

3. Valmista kastike. Mittaa kulhon pohjalle kaikki ainekset ja sekoita. Lisää perunat ja sipulit ja sekoita niin, että kastike maustaa kaikki viipaleet.

4. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja kaprikset perunasalaattiin varovasti nostellen.

5. Lisää kourallinen rukolaa juuri ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja koristele perunasalaatti varrellisilla kapriksilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä