Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perunalimppu (Kartoffelbrød)

3 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 15 min

Perunalimppu eli Kartoffelbrød on täyteläisen makuinen leipä, jonka taikinassa käytetään perunaa tuomaan mehevyyttä. Limpussa voi hyvin hyödyntää ylijääneitä perunoita.

5.7.2005
Reseptin ainekset
2 kpl
4 dl
piimää
25 g
hiivaa
3
keitettyä perunaa (soseutettuna)
½ dl
siirappia
½ dl
voita (sulatettuna)
2 tl
kuminaa
2 tl
suolaa
5 dl
ruisjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja

Perunalimppu – ohje:

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimään. Lisää perunasose (2 dl),  siirappi, voisula, kumina ja suola. Lisää ruisjauhot sekä vehnäjauhoja vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä noin 1 ½ tuntia.
  2. Voitele kaksi leipävuokaa (noin 25 × 12 cm). Jaa taikina kahtia ja leivo leivät vuokiin. Peitä vuoat liinalla ja anna kohota tunnin verran.
  3. Voitele leipien pinta vedellä ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt