Perunalimppu (Kartoffelbrød)

3 h 35 min
0
0

Perunalimppu (Kartoffelbrød)

MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 4 dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • 3 kplkeitettyä perunaa (soseutettuna)
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna)
  • 2 tlkuminaa
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlruisjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja

Tee näin

3 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h 15 min

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimään. Lisää perunasose (2 dl),  siirappi, voisula, kumina ja suola. Lisää ruisjauhot sekä vehnäjauhoja vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä noin 1 1/2 tuntia.

Voitele kaksi leipävuokaa (noin 25×12 cm). Jaa taikina kahtia ja leivo leivät vuokiin. Peitä vuoat liinalla ja anna kohota tunnin verran.

Voitele leipien pinta vedellä ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä