Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peruna-puolukkakakku

1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min

Yllätä muut survomalla potut ja upottamalla survos kakkutaikinaan. Peruna-puolukkakakun mehevien kakkulevyjen välistä löytyy kerma-rahkaseosta ja kirpsakkaa puolukkahilloa.

20.11.2013
Reseptin ainekset
15 annosta
225 g
voita
2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
400 g
perunasosetta (tai keitettyjä perunoita survottuna)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Väliin ja pinnalle
2 dl
hilloa (puolukka)
3 dl
puolukoita
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
250 g
maitorahkaa
3 rkl
sokeria
Kostutus
1 dl
kevytmaitoa
1 tl
vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.

Lisää perunasose tai survotut perunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 24 cm) ja jauhota se korppujauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Sekoita puolukkahillon joukkoon puolet puolukoista. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon rahka ja sokeri.

Halkaise jäähtynyt torttu kahteen tai kolmeen osaan.

Kostuta torttulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytä torttu puolukkahillolla ja kerma-rahkaseoksella.

Lusikoi tortun pinnalle loppu kerma-rahka ja koristele puolukoilla.

Tarjoa peruna-puolukkakakku kahvin tai teen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt