Peruna-puolukkakakku

1 h 25 min
4
0

Peruna-puolukkakakku

Yllätä muut survomalla potut ja upottamalla survos kakkutaikinaan. Peruna-puolukkakakun mehevien kakkulevyjen välistä löytyy kerma-rahkaseosta ja kirpsakkaa puolukkahilloa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 225 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 400 gperunasosetta (tai keitettyjä perunoita survottuna)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Väliin ja pinnalle

  • 2 dlhilloa (puolukka)
  • 3 dlpuolukoita
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 3 rklsokeria

Kostutus

  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.

Lisää perunasose tai survotut perunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 24 cm) ja jauhota se korppujauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Sekoita puolukkahillon joukkoon puolet puolukoista. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon rahka ja sokeri.

Halkaise jäähtynyt torttu kahteen tai kolmeen osaan.

Kostuta torttulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytä torttu puolukkahillolla ja kerma-rahkaseoksella.

Lusikoi tortun pinnalle loppu kerma-rahka ja koristele puolukoilla.

Tarjoa peruna-puolukkakakku kahvin tai teen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä