3,3(4)
Peruna-puolukkakakku
1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min
Yllätä muut survomalla potut ja upottamalla survos kakkutaikinaan. Peruna-puolukkakakun mehevien kakkulevyjen välistä löytyy kerma-rahkaseosta ja kirpsakkaa puolukkahilloa.
Julkaistu 20.11.2013
Maku
Reseptin ainekset 15 annosta
225 gvoita
2 dlsokeria
3 kplmunaa
400 gperunasosetta (tai keitettyjä perunoita survottuna)
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
Väliin ja pinnalle
2 dlhilloa (puolukka)
3 dlpuolukoita
4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
250 gmaitorahkaa
3 rklsokeria
Kostutus
1 dlkevytmaitoa
1 tlvaniljasokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.

Lisää perunasose tai survotut perunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 24 cm) ja jauhota se korppujauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Sekoita puolukkahillon joukkoon puolet puolukoista. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon rahka ja sokeri.

Halkaise jäähtynyt torttu kahteen tai kolmeen osaan.

Kostuta torttulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytä torttu puolukkahillolla ja kerma-rahkaseoksella.

Lusikoi tortun pinnalle loppu kerma-rahka ja koristele puolukoilla.

Tarjoa peruna-puolukkakakku kahvin tai teen kanssa.

Kommentoi »