Maku

Tuhti ja tahmainen! Persimoni-suklaajuustokakku tarjoaa ylellisen päätöksen juhla-aterialle

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Suklaan, persimonin ja pistaasipähkinän makutrio pistää parastaan tässä paistetussa juustokakussa.
0
0
Julkaistu: 11.11.2022


Reseptin ainekset (8 palaa)

  • 150 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1½ dlsokeria
  • 3munaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dlsokeria
  • 1luomusitruuna
  • 3 (400 g)persimonia
  • 50 gkuorittuja pistaasipähkinöitä
Tulosta

Persimoni-suklaajuustokakku – ohje:

  1. Paloittele suklaa. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa välillä sekoittaen tai kattilassa liedellä. Kuumenna vain sen verran, että suklaa sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Lisää sokeri ja vatkaa joukkoon munat. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) pohjalle. Kaada taikina vuokaan.
  4. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kulhossa. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Lisää juustokakkumassa lusikalla suklaakakkutaikinan päälle keoiksi ja tee kakkuun lusikan varrella pyörteitä.
  5. Huuhtele persimonit ja leikkaa ne 1–2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kakun päälle. Viimeistele pinta pistaasipähkinöillä.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 30–40 minuuttia, kunnes kakku on lähes hyytynyt. Kakku saa jäädä hieman raa’aksi keskeltä.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Voit käyttää joko suolaamattomia tai suolattuja pistaasipähkinöitä. Suolatut pähkinät sopivat mainiosti makeaan kakkuun suklaan ja persimonin seuraan.

Kommentoi »